widać na zdjęciu wyploną aureolę
mi to nie pasuje
widać na zdjęciu wyploną aureolę
mi to nie pasuje
30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjecisza
Aureola jest celowo, taki zamysł na zdjęcie, stąd obicie blendy z cieniem modelki w oku
Z kolorami mam problem, bo tym razem przy 'save for web' mi trochę podbiło kolory zamiast je jak zwykle sprać. Na dobrą sprawę zdjęcie jest praktycznie prosto z puszki, bo niespecjalnie wiem co ruszyć żeby go nie sp...![]()
prawda, nad kolorami można by popracować
a nie lepiej zrobić w cieniu tego zdjęcia czy w pochmurny dzień?
30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |
majne zdjecisza
Zdaję sobie sprawę z przerysowania, ale słońce było wysoko i musiałem się rozpłaszczyć pod pochyloną modelką żeby być w cieniu. Na następny raz ustawię słońce niżej, to będę mógł stanąć w odpowiedniej odległości
Wczoraj jeszcze trochę męczyłem to zdjęcie i o ile wpadłem na zjechanie saturacji czerwieni, to nad selektywnym rozjaśnieniem będę musiał jeszcze popracować.
Dzięki![]()
coś się już wypowiadałem w tym wątku, kolej na mnie
jak się widzi?
i jeszcze takie pytanie do V, co byś tu jeszcze w PS wyciągną?
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wiem że oko jest zasłonięte i niestety prawie go nie widać ale ten uśmiech rekompensuje to niedociągnięcie.
Ostatnio edytowane przez krzysiek187 ; 21-04-2009 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost
majne zdjecisza
majne zdjecisza
del__
Ostatnio edytowane przez misieek ; 22-04-2009 o 12:48
Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.
bomba!!!
zrobiłem sobie taki przedłużacz z kabla telefonicznego taki jak Ty masz( do puki nie kupię nowego pocket wizard'a który obsługuje ETTL) - jeszcze nie miałem okazji przetestować w plenerze ale mam podobny softbox metr na metr - pytanko czy używasz dwóch dyfuzorów( mam na myśli wewnętrzny) i czy na speedlite nakładasz np jeszcze stoffen? bo sama 580ex dale bardziej spolaryzowane światło niz palnik studyjnej lampy.
pozdrawiam