Pierwsze wykonane przeze mnie zdjęcie, które zamieszczam na forum. Pozdrawiam.
EOS 6D + EF 50 1.4 + 24-105 L 4.0 + 430 EX II + Velbon Sherpa 600
Oh taakALe jest bardzo właśnie..ten...intrygująco przez to, że tych ust nie widać. POzostają domysły...IMHO usta jak czereśnie. Tylko trochę za dużo blurowania a jeśli nie jest to blur dodany to i tak za dużo rozmycia (górna krawędz, i lewy bok).
Jest ciaśniutko...aż by się chciało kolejne z oddechem pełną piersią![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Tak dodałem bokeh - przysłona 4.0 więc blur pierwotnie nie był tak "agresywny". Co do kolejnego "z oddechem pełną piersią" muszę to uzgodnić z modelką ;-) A tak poważnie, to ciasny portret jest prostszy w wykonaniu, tak na dobrą sprawę więcej zależy od poprawnej obróbki twarzy, chociaż przyznam się że tu praktycznie nic nie ruszałem, bałem się infami za blur
Paenka dziękuję za pozytywny komentarz.
Djaras i nax - rozgryźliście mnie Panowie - to 430 EX II którą mam w stopce;-). Niestety warunki oświetleniowe były na tyle słabe, że już chciałem rezygnować z robienia zdjęć w ogóle ale w sukurs przyszła taka malutka quasi brama wykonana z cegłówki (niedaleko Zamku w Lublinie). Naturalnie nie miałem sumienia żeby skrzywdzić Małgosię flashem prosto w twarz dlatego poprostu go odbiłem od ściany po mojej lewej stronie, w zasadzie metodą prób i błędów udało mi się ustawić odpowiednio palnik (cała brama miała jakieś 2 metry szerokości). Nie gimnastykawał bym się aż tak bardzo gdybym miał zestaw mobilny i aktualnie czekam na parasolkę, statyw, kabel synchro. Z czasem może dokupię jeszcze jedną lampę. Niestety narazie nie stać mnie na inwestowanie w sprzęt, zajmuję się fotografią czysto amatorsko i tak ma pozostać. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Krzem ; 11-02-2009 o 11:02
Jeśli to są Twoje początki z portretem to gratulujeoby tak dalej. Mimo to chciałbym jeszcze zobaczyć parę innych portretów w Twoim wykonaniu. pozdro
5dm2
Narazie powstrzymam się z uploadowaniem zdjęć, nie chciałbym zepsuć pierwszego wrażenia. Pozdrawiam
I ja spróbuję..
duszy nie umyjesz mydłem