bez przesady, zasada złotej godziny jest niezmienna i wiadomo, że w południe to zawsze będzie ostre słońce...
ostatnia fotka najgrosza, mogłeś robić szersze ujęcie i nie ucinać jej rąk...
bez przesady, zasada złotej godziny jest niezmienna i wiadomo, że w południe to zawsze będzie ostre słońce...
ostatnia fotka najgrosza, mogłeś robić szersze ujęcie i nie ucinać jej rąk...
przede wszystkim twarz jest w cieniu, ostatniej foty mogles nie wrzucaci to ujecie, za gunią - takie ni to szerokie ni to uciete.
walka ze swiatlem tez nie jest przyjemna, mialem okazje w ostrym sloncu byc w parku.. pod drzewami byly przeswity z lisci, ciezko szukalo sie cienia i fajnego miejsca
potem nauczylem sie ze blenda pomaga.. jako generator cienia![]()
Ostatnie najlepsze, bo poza najnaturalniejsza :P
Technicznie faktycznie troszkę leży, ale mi się właśnie podoba za to że takie naturalne.
Wyjaśnij
Ostatnio mi ktoś pisał że modelka nie musi być równo oświetlona...
Zapatrzyła się na ptaki
Możecie jeszcze raz ocenić ten sam kadr ale w kolorze??
.
Za duży kontrast. Modelka ubrana w czarną plamę i wygląda jak wklejona (manipulowałeś głębią?). No i drzewko wyrasta z głowy ;-)
Body, stałki, zoomik
No nie do końca. Chodzi chyba o to, żeby dobrać takie światło, żeby zmieścić w zakresie jedno i drugie. Dodatkowo możesz się wspomóc blendą czy lampą i rozjaśnić cienie...
Ja czytałem, że wyrastające różności z głowy modelki to podstawowy błąd.Z tym drzewkiem to już przesada xd
OK, może to kontrast daje takie wrażenie.Jeżeli chodzi o GO prosto z puszki - popatrz na włosy![]()
Body, stałki, zoomik
o złotej godzinie masz tutaj
co do uwag tomdz- to źle, ze wyrasta jej coś z głowy, powinieneś zadbać o tło..
Ostatnio edytowane przez armageddon ; 03-01-2009 o 20:52
Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW
kadr całkiem poprawny, ale czegoś mi brakuje.. tylko czego 0_o
ps. niektorych nawet na ten brzydki bokeh nie stać..![]()