Proponowałbym aby je ci zeskanowali w labie, a nei z odbitki, przyrost ocenimy na forumale będzie wyższy.
Od jakiegoś czasu czytam sobie ten wątek i w końcu pokażę coś mojego, co myślicie??
parametry: 36mm, f2.8
zdjęcie robione canonem 400d
![]()
Ale czy czytasz ten wątek ze ZROZUMIENIEM ??
1. kolory złe.. zafarb na twarzy - może przez niedobrany, źle zrobiony makijaż
2. ucięty czubek głowy
3. centralny kadr (za dużo miejsca po obu stronach)
4. mina modelki wskazująca na totalne niezadowolenie
5. pozycja modelki bardzo dziwna , zadarta głowa - po minie i pozycji ramion mam wrażenie jakby miała ręce związane i przemocą została zmuszona do "pozowania"
Ogólne polecam przeczytanie jeszcze raz - oprócz tego przyda się poszukanie postów Adama VanMurdera i przyswojenie sobie przynajmniej części wiedzy tam zawartej
Podsumowując - nie podoba mi się ..
Pozdrawiam
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
No może ja tak nie widzę zafarbu na twarzy bo na laptopie oglądam i wyglądała jak dla mnie ok. Co do miny to mi się podobała, wśród wszystkich uśmiechniętych fotek wydawała mi się ciekawa.
A mnie się kolory podobajau mnie na niekalibrowanym lapie nie widać zafarbu...jedynie naprawdę niekorzystny makijaż oczu. Reszta...za artursem
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Wiem, że pewnie znowu zostanę wysłana do przeczytanie powtórnie wątku, ale cóż
Czy przy poziomym kadrze mogę uciąć tak jak tu z góry trochę głowy? Czy ogólnie to też zdjęcie wygląda niekorzystnie i jest za bardzo ucięte w poziomie?![]()
Przede wszystkim źle wygląda zdjęcie z tak bliska na takiej ogniskowej - wygląda nienaturalnie - odejdź od modelki i zwiększ ogniskową - nie darmo jako portretowa do takiego rodzaju portretu ogniskowa jest sugerowana 85-135mm a tu masz 41mm przez co modelka wygląda bardzo niekorzystnie
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Uwaga, epokowy moment, pierwsze próby fotografii samochodowej, czyli tzw. autoportret. Rany, nie wiedziałem, że to takie trudne!!! 2 czarne blendy (duża za plecami, mała w prawej ręce, hehe) + malutka lampka biurkowa + 50 1.4. Dziwnie się tak patrzy na samego siebie (w sensie fotograficznym). Nada się to choć na avatara?
Body, stałki, zoomik