Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    hihihi - wiesz co to jest glebia ostrosci tylko chyba mylnie ją definiujesz

GO (głębia ostrości) - GO w zależności od wartości przysłony rośnie, im większa liczba przysłony tym więcej planu ZA i przed punktem gdzie ustawiles ostrość będzie właśnie ostre czyli zmieści się w głębi ostrości. patrz tez -> hiperfokalna
    No tak 1/3 przed i 2/3 za (zwiększanie wartości przesłony/przymykanie oka - zwiększenie głębi ostrości)...

W engliszu to jest chyba DoF - Deph Of Field

Dalej nie wiem o co kaman z tą skórą
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Turo mówił o tym, że przesadziłes z obrobką i skóra wyglada nienaturalnie. Zazwyczaj jeśli wygładzasz zbyt mocno skóre w programie graficznym to tak wygląda, ale skoro nie robiłes nic oprócz krzywych, to tylko pozazdrościc modelce cery:-) Moze to tez kwestia światła, bo jesli błysnąłes lampą na wprost, to brakuje cieni na twarzy, przez co zdjęcie wyglada "płasko":wink:
    Taaaa, dziewczyna jest piękna + jej make up

Trochę rozjaśniłem cerę i kompletnie skóra stała się gładka... Żeby to wyglądało trochę realistycznej dodałem lekki szum

Myślałem że mówicie o mnie Ja mam naturalny blur spowodowany odległością hiperfokalną oraz niską wartością przesłony. Od co ^^

Dobra jak tylko wyjdzie słońce zrobię fotki i coś wrzucę.

Kończymy mój temat chłopaki
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 31-10-2008 o 01:22 Powód: Automerged Doublepost
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Dalej nie wiem o co kaman z tą skórą

Taaaa, dziewczyna jest piękna + jej make up

Trochę rozjaśniłem cerę i kompletnie skóra stała się gładka... Żeby to wyglądało trochę realistycznej dodałem lekki szum
    źle postąpiłeś z tą skórą. Ponadto wydaje mi się że próbowałeś poprawić jej tęczówkę oka, co podobnie jak skóra ni za bardzo Ci wyszło...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Obiecuje że kolejne zdjęcia będą z 300d i się do nich przyłożę...!

Chcieliście to macie, ale nie krzyczcie że skóra jest za gładka bo w tej sesji akurat był lekki retusz albo że kadry są do niczego...

Teraz przemyślę 10x zanim coś tu wrzucę bo widzę że u was prawie że pełna profeska musi być...

Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 01-11-2008 o 03:47
    .

Uprawnienia umieszczania postów