Ale wy lole jesteścieJa mam 16 lat :P Jaki ze mnie mężczyzna ^_^
Mam gładką skórę od co ;p (no nie licząc zarostu)...
Macie org. wywołany do B&W:
Ale wy lole jesteścieJa mam 16 lat :P Jaki ze mnie mężczyzna ^_^
Mam gładką skórę od co ;p (no nie licząc zarostu)...
Macie org. wywołany do B&W:
.
Zdecydowanie:wink:
Skoroś taki młody, to czemu się jeszcze "upiększasz"? A tym bardziej jesli masz gładką skórę to tym bardziej nie powinieneś jej wygładzać, bo resztki męskosci sobie odbierasz..:-)
Co do samych zdjęć, chyba niepotrzebnie podciągałeś jeszcze kontrast, bo są wystarczająco kontrastowe i przez to oczy i zacieniona strona twarzy zupełnie giną w mrokach (choć oczy tylko połowicznie). Kadry ok, pozy ok, portrety samochodowe jak najbardziej udane..![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
niepotrzebnie aż tak skóre obrabiasz - wygląda to bardzo sztucznie - tym bardziej, że twarz zblurowana i wygładzona a dłoń nie.
Jeszcze jedna sugestia - czymkolwiek chcesz świecić, świeć tak żeby oczy były widoczne choć też bez przesady.
Pozdr.
ogolnie.. o ile blur przy kobiecych portretach się sprawdza.. w męskich wolę pokazywac męskosc.. a nie skorke miękką jak pupcia niemowlaczka![]()
wole oryginal![]()
CrazyEyesDogg zdecydowanie przedobrzylescykaj sobie foteczki puki trodzik Ci sie nie pojawil hehe
![]()
5dm2
ale szczerze - wiekszosc porad odnosnie obróbki portretow widziałem w przypadku portretu kobiety. A jak to jest przy męskim? Ktos zna odpowiednie linki/inne źródła?
Loome mnie sie wydaje, że u faceta to nawet tą szorstkość można podkreślać, w zależności od tematu zdjęcia... Jak ma być "model - ulizany bądź wyczesany" to raczej go blurem można potraktować.. Ja tam wole nawet podkreślić fakturę zarostu, bardziej męsko jest![]()
No tutaj to zarost by trzeba dodac lub taką mesko zniszczona twarz, ale zgadzam się w 100% z Tobą![]()
No to wrzucam cuś z dzisiejeszej zabawy światłemRaczej legitymacyjne mi wyszło niż portret, ale i tak mi się podoba (zabawa światłem oczywiście
)
.