Strona 133 z 282 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

_igi: tak wiem sporo podczas tamtego pstrykania fotek popsulem w wiekszosci z lenistwa, niedbalstwa itp (a teraz boli grrrr)

mam tez pytanie jak to jest z tymi cieniami pod oczami (np ostatnia fotka kol. Micles). tepic? czy pozwolic byc? w tym momencie pod wplywem lektury CB psuje kazdy cien jaki mi sie pod kursor nawinie. moze to fobia? a moze czas zapamiatac zeby zawsze miec ze soba blende?

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

to zależy od tego jak ty widzisz to zdjęcie W niektórych przypadkach usunięcie cieni spod oczu kompletnie zmienia osobę i przy okazji zdjęcie wygląda bardzo nienaturalnie Jesli nie są to rażące cienie, wyglądające jakby ktoś nie przespał kilku nocy to nie ruszaj ich
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Micles, moim zdaniem leży balans bieli. Reszta na moje oko poprawna. Delikatne "przepały" na stroju, ale w normie, osobiście nie podzielam poglądu, że biel nie może miejscowo osiągnąć maksymalnego poziomu. Trzeba by tylko dodać trochę "puncha" (aż się prosi o mały burn+winietkę), bo tak jest jakoś tak normalnie... trudno opisać, ale pewnie sam wiesz, o co chodzi.
    Body, stałki, zoomik

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Micles, moim zdaniem leży balans bieli.
    W którą stronę, bo jakoś sobie oka do WB jeszcze nie wyrobiłem, a na tym foto nie było na co pick'ować (może pick'ować na białka w oczach? :P)

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    W którą stronę, bo jakoś sobie oka do WB jeszcze nie wyrobiłem, a na tym foto nie było na co pick'ować (może pick'ować na białka w oczach? :P)
    Ciężko tak bez rawa, ale na oko chyba za bardzo niebiesko i magentowo (spójrz na strój i dłoń modelki).
    Białka czasem działają, ale bardzo rzadko. I często 2 pixele obok dają zupełnie inny rezultat :-)
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Ciężko tak bez rawa, ale na oko chyba za bardzo niebiesko i magentowo (spójrz na strój i dłoń modelki).
    Białka czasem działają, ale bardzo rzadko. I często 2 pixele obok dają zupełnie inny rezultat :-)
    zdecydowanie za bardzo niebieskawo

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Lepiej?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kurcze no, ustawiam zawsze na początku na strój starając się trafić w miejsce niezacienione i zawsze wychodzi megażółto, więc później korektę na zimniej od 200 do 400K, i wtedy twarz zaczyna się robić przyzwoita. Najprościej to 1/200, f 8.0 i flash + wb na flash w puszce

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

hehe Paenka tylko jest jedna prawidlowosc:
    pierwszy rzut oka na fotke - cienie ok
    ale mysle "popsuje troche" no i zaczyna sie malowanie... blurowanie... na koniec wniosek podobny - bez cieni tez ok ale klikam jeszcze "cofnij" zeby porownac efekt przed i po. wtedy cien jakby nabiera intensywnosci i juz sie nie podoba...

Strona 133 z 282 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów