Strona 13 z 282 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta

A ripowanie tego DVD też będzie legalne?
    Tak, to materiał "komercyjny" nie tak do końca ale darmowy otrzymany przy zakupie oświetlenia Bow.... i jest to coś na zasadzie reklamy ich produktu, i możliwości jakie daje. Jest tam pokazane kilka zastosowań oświetlenia: portret, beauty, .... z czystym sumieniem można to traktować jako "reklame" produktu a myślę, że kilka osób, może zainteresować (nie pracuje dla wyżej wspomnianej firmy)
    :wink:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Tak, to materiał "komercyjny" nie tak do końca ale darmowy otrzymany przy zakupie oświetlenia Bow.... i jest to coś na zasadzie reklamy ich produktu, i możliwości jakie daje. Jest tam pokazane kilka zastosowań oświetlenia: portret, beauty, .... z czystym sumieniem można to traktować jako "reklame" produktu a myślę, że kilka osób, może zainteresować (nie pracuje dla wyżej wspomnianej firmy)
    :wink:
    czekam na linka

virtual dub powinien dać radę.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Proponuję Virtual Dub Mod.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Virtual dub do rippowania??.. może i się nada.. ale taki np. DVD decrypter powinien dyć lepszy
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Czy mógł by ktoś może spojrzeć i wypowiedzieć sie o tych portretach ? Niestety obecnie w grę nie wchodzi kupno czegoś jaśniejszego do portretów i muszę walczyć kitowym obiektywem. Wiele cennych uwag znalazłem w tym temacie, ale był bym bardzo wdzięczny za analizę i opinie na temat tych zdjęć
    http://www.canon-board.info/showpost...4&postcount=30

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hmm zrobił nam się troche offtop ;-) Ja uparcie drąże wątek ;-) i mam kolejne pytania. Bawiłem sie troche popstrykalem i czekam na wskazówki dotyczace ustawiania swiatla ,mysle ,ze innym sie to przyda.

Moje ustawienia byly takie :

Uzyskalem takie efekty :

1.

2.

3.

Przy zdjeciu 2 doswietlilem wbudowana lampa, hmm i chyba ciekawiej to wyszlo co myslicie ?
    Zdjecie 3 to to samo co 1 ale podkrecilem temperature w Psie czy dobrze ? czy tak ma wygladac zdjecie czy jednak tak jak 1 ?

Oczywiscie pomijam brak pomyslu na zdjecie itd ,nei oto mi chodzilo, chodzilo mi o pokazanie ustawien oswietlanie i o opinie i wskazowki doswiadczonych kolegow ;-)
    Aha wszystko odbywalo sie w pokoju hmm 4m na 2m z meblami itd ;-) wiec ciezko bylo ale sie zmiescilismy ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

MZ powinienes najpierw powalczyc ze swiatlem zastanym ( swiatlo z okna plus blenda) a pozniej brac sie za studyjne.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

kjoanna wiem ,slyszalem to od kolegow juz ;-) no ale niestety nie zawsze jest czas na takie zabawy w ciagu dnia ,a chec fotografowania jest zbyt duza by nie fotografowac przy studyjnym oswietleniu ;-)

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    kjoanna wiem ,slyszalem to od kolegow juz ;-) no ale niestety nie zawsze jest czas na takie zabawy w ciagu dnia ,a chec fotografowania jest zbyt duza by nie fotografowac przy studyjnym oswietleniu ;-)
    koleżance raczej chodziło o to że zanim nie opanujesz do perfekcji światła zastanego, nie ma co się brać za studyjne ...to ostatnie to bardzo grząski temat wymaga wielu studiów teoretycznych i zrozumieniu zasad techniki "robienia" zdjęć studyjnych co przeciętnej osobie zbiera rok do dwóch lat ...
    jak już koniecznie chcesz się bawić w studio zacznij od jednego źródła światła ... zrozum na razie masz naprawdę bardzo "słaby warsztat" fotograficzny, a to co teraz robisz to jak próba przebiegnięcia maratonu bez treningu ...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dzieki za uwagi ;-) No fakt jak grochem o sciane ;-) Przepraszam

Zabieram sie za trening a pozniej startuje do maratonu ;-)

Pozdrawiam

Strona 13 z 282 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów