Strona 116 z 312 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Dopiero zaczyna Awatar macieksob
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

chciałbym prosić o jakieś wskazówki co jest złe co dobre itp

z ostatniej chwili:

7.Karola

Domyślnie

Fajne tło, słabe �wiatło na twarzy i widac flash... mina modelki niezbyt + czerwone oczka + patrzy niby w obiektyw a jednak nie patrzy, nie wiadomo gdzie patrzy poza tym osobi�cie bym w drugš stronę jš obrócił (żeby "szła" w lewš stronę [swojš prawš])... Z bardziej czepialskich to ten kosmyk na czole bym poprawił Z takich już oble�nie czepialskich: ^^ dziurki i drugi podbródek (to akurat np. jedna z moich modelek ma bardzo widoczne i unikam jak ognia )...

Jakbym miał w takich warunkach zdjęcie robic to bym go w ogóle nie robił Ew. jaka� fajna gra �wiateł i czarno białe zrobic...

To tyle z full amatorskich rad... My�lę, że w ogóle nie powinienem udzielac takich rad... Więc nie przejmuj się

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Bystry mnie się wydaje że koledze lukep chodziło o to że Twoje modelki przyjmują pozy takich zawstydzonych, skruszonych dziewczynek być może czymś wystraszonych gdzie kobieta powinna pokazać swój seksapil, inna poza, inne spojrzenie, może ułożenie rąk czy ... sam nie wiem . Tak mi się wydaje że o to chodziło.
    Hmmm... Przemyślę i wrzucę parę bardziej kobiecych (myśląc w tych kategoriach) jak coś wygrzebię

PS co mi się porobi~ło z klawiatur~ą?
    Ostatnio edytowane przez Bystry ; 20-08-2008 o 00:25

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    wnioskować można, że chodzi mu raczej o podejście jak do glamour. Może jestem w błędzie, ale podtrzymuję swoją tezę że w portrecie dodatkowe ozdoby, zbyt wymyślne fryzury/makeup i wyszukane ubrania są nie potrzebne, a nawet często utrudniają portret...
    To nie w glamour, raczej mylisz z fashion...

Tu macie kilka dobrych portretów, gdzie kombinowanie z upiększaniem, ubiorem, ozdabianiem, makijażem?:

http://www.onexposure.net/?photos=portrait

(wiem że jest kilka zdjęć z ostrym makijażem, i jakimiś duperelami/ozdobnikami, ale to zdecydowana mniejszość).

Pozdrawiam,
    Robert
    Piękne zdjęcia. W sumie nic do tematu, ale zauważ, że te najpiękniejsze ma wspólne cechy - miękkie światło, rysowanie i świetne twarzy gdzie jest idealna GO dobrana.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 20-08-2008 o 01:21

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

To nie w glamour, raczej mylisz z fashion...
    no fakt. Zatem zrozumiałem że lukep pod określenie portret stara się wkręcić coś w stylu fashion, ew glamour.

link który zapodałem nie wnosi nic do tematu? Widzę i potrafię wyciągnać wnioski. Nie ma tam (w PORTRETACH) zwykle nadmiernego makijażu, wymyślnych fryzur czy wyszukanych i odjechanych strojów. Bo to portret, a nie fashion czy glamour. Zerknij jaki jest temat. Nie "pierwsze kroki z glamour/(lub fashion) (...)" tylko "pierwsze kroki z portetem (...)".

Skoro mowa o portrecie, to może rozsądnie byłoby nie odskakiwać zbytnio od stylu narzucanego przez ten typ fotografii (bo może się okazać że zaczniemy proponować robienie pejzaży)...

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 20-08-2008 o 03:17
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta

link który zapodałem nie wnosi nic do tematu? Widzę i potrafię wyciągnać wnioski. Nie ma tam (w PORTRETACH) zwykle nadmiernego makijażu, wymyślnych fryzur czy wyszukanych i odjechanych strojów. Bo to portret, a nie fashion czy glamour. Zerknij jaki jest temat. Nie "pierwsze kroki z glamour/(lub fashion) (...)" tylko "pierwsze kroki z portetem (...)".

Skoro mowa o portrecie, to może rozsądnie byłoby nie odskakiwać zbytnio od stylu narzucanego przez ten typ fotografii (bo może się okazać że zaczniemy proponować robienie pejzaży)...

Pozdrawiam,
    Sorry, nie zrozumieliśmy się, nie jasno się wyraziłem za co przepraszam. Link i zdjęcia jak najbardziej mają się do tematu chodziło mi raczej o to
    ale zauważ, że te najpiękniejsze ma wspólne cechy - miękkie światło, rysowanie i świetne twarzy gdzie jest idealna GO dobrana.
    Już nie dyskutuję

Miasto
    Kalisz

Domyślnie

jeszcze jedno zdjęcie z wczorajszego wieczorku

8. Karola BW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macieksob Zobacz posta
    jeszcze jedno zdjęcie z wczorajszego wieczorku

8. Karola BW
    Strasznie ciemna jej buzia wyszła, i takie niekorzystne cienie w oczodołach.
    Tło ładne, ale światło na twarzy modelki kiepskie...

Miasto
    Kalisz

Domyślnie

bardzo cieżkie warunki sobie wybrałem na portret może następne bedą lepsze ,ogólnie podoba mi się w tym zdjęciu gra świateł i cieni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macieksob Zobacz posta
    bardzo cieżkie warunki sobie wybrałem na portret może następne bedą lepsze ,ogólnie podoba mi się w tym zdjęciu gra świateł i cieni
    Owszem, to by było super gdyby tylko było widać modelkę Przy portrecie gdzie pokazujesz głównie twarz to twarz musi być dobrze oświetlona... Jeśli koleżanka np. stała by pod lampą(uliczną), przyjęłaby jakąś ekspresywną(?) pozę i ująłbyś całą sylwetkę byłoby super (sorry za fantazjowanie ) ;P

Może wróć w tamto miejsce z jakimś lepszym oświetleniem? Blenda, jakaś lampa porządna... Może nawet postawić z prawej strony samochód odpalić światełka i blendą odbić No nie wiem... kombinuj... i rozluźnij jakoś tę modelkę widać, że spięta i nie wie co ma ze sobą zrobić...
    Ostatnio edytowane przez Bystry ; 20-08-2008 o 11:32

Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Owszem, to by było super gdyby tylko było widać modelkę Przy portrecie gdzie pokazujesz głównie twarz to twarz musi być dobrze oświetlona... Jeśli koleżanka np. stała by pod lampą(uliczną), przyjęłaby jakąś ekspresywną(?) pozę i ująłbyś całą sylwetkę byłoby super (sorry za fantazjowanie ) ;P

Może wróć w tamto miejsce z jakimś lepszym oświetleniem? Blenda, jakaś lampa porządna... Może nawet postawić z prawej strony samochód odpalić światełka i blendą odbić No nie wiem... kombinuj... i rozluźnij jakoś tę modelkę widać, że spięta i nie wie co ma ze sobą zrobić...
    dzięki za uwagi spróbuje się trochę poprawić

Strona 116 z 312 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów