chciałbym prosić o jakieś wskazówki co jest złe co dobre itp
z ostatniej chwili:
7.Karola
chciałbym prosić o jakieś wskazówki co jest złe co dobre itp
z ostatniej chwili:
7.Karola
Fajne tło, słabe �wiatło na twarzy i widac flash... mina modelki niezbyt + czerwone oczka + patrzy niby w obiektyw a jednak nie patrzy, nie wiadomo gdzie patrzy poza tym osobi�cie bym w drugš stronę jš obrócił (żeby "szła" w lewš stronę [swojš prawš])... Z bardziej czepialskich to ten kosmyk na czole bym poprawiłZ takich już oble�nie czepialskich: ^^ dziurki i drugi podbródek (to akurat np. jedna z moich modelek ma bardzo widoczne i unikam jak ognia
)...
Jakbym miał w takich warunkach zdjęcie robic to bym go w ogóle nie robiłEw. jaka� fajna gra �wiateł i czarno białe zrobic...
To tyle z full amatorskich rad... My�lę, że w ogóle nie powinienem udzielac takich rad... Więc nie przejmuj się
Hmmm... Przemyślę i wrzucę parę bardziej kobiecych (myśląc w tych kategoriach) jak coś wygrzebię
PS co mi się porobi~ło z klawiatur~ą?
Ostatnio edytowane przez Bystry ; 20-08-2008 o 00:25
To nie w glamour, raczej mylisz z fashion...
Piękne zdjęcia. W sumie nic do tematu, ale zauważ, że te najpiękniejsze ma wspólne cechy - miękkie światło, rysowanie i świetne twarzy gdzie jest idealna GO dobrana.
Tu macie kilka dobrych portretów, gdzie kombinowanie z upiększaniem, ubiorem, ozdabianiem, makijażem?:
http://www.onexposure.net/?photos=portrait
(wiem że jest kilka zdjęć z ostrym makijażem, i jakimiś duperelami/ozdobnikami, ale to zdecydowana mniejszość).
Pozdrawiam,
Robert
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 20-08-2008 o 01:21
no fakt. Zatem zrozumiałem że lukep pod określenie portret stara się wkręcić coś w stylu fashion, ew glamour.To nie w glamour, raczej mylisz z fashion...
link który zapodałem nie wnosi nic do tematu? Widzę i potrafię wyciągnać wnioski. Nie ma tam (w PORTRETACH) zwykle nadmiernego makijażu, wymyślnych fryzur czy wyszukanych i odjechanych strojów. Bo to portret, a nie fashion czy glamour. Zerknij jaki jest temat. Nie "pierwsze kroki z glamour/(lub fashion) (...)" tylko "pierwsze kroki z portetem (...)".
Skoro mowa o portrecie, to może rozsądnie byłoby nie odskakiwać zbytnio od stylu narzucanego przez ten typ fotografii (bo może się okazać że zaczniemy proponować robienie pejzaży)...
Pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 20-08-2008 o 03:17
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Sorry, nie zrozumieliśmy się, nie jasno się wyraziłem za co przepraszam.Link i zdjęcia jak najbardziej mają się do tematu chodziło mi raczej o to
Już nie dyskutujęale zauważ, że te najpiękniejsze ma wspólne cechy - miękkie światło, rysowanie i świetne twarzy gdzie jest idealna GO dobrana.![]()
jeszcze jedno zdjęcie z wczorajszego wieczorku
8. Karola BW
bardzo cieżkie warunki sobie wybrałem na portret może następne bedą lepsze ,ogólnie podoba mi się w tym zdjęciu gra świateł i cieni
Owszem, to by było super gdyby tylko było widać modelkęPrzy portrecie gdzie pokazujesz głównie twarz to twarz musi być dobrze oświetlona... Jeśli koleżanka np. stała by pod lampą(uliczną), przyjęłaby jakąś ekspresywną(?) pozę i ująłbyś całą sylwetkę byłoby super (sorry za fantazjowanie
) ;P
Może wróć w tamto miejsce z jakimś lepszym oświetleniem? Blenda, jakaś lampa porządna... Może nawet postawić z prawej strony samochód odpalić światełka i blendą odbićNo nie wiem... kombinuj... i rozluźnij jakoś tę modelkę
widać, że spięta i nie wie co ma ze sobą zrobić...
Ostatnio edytowane przez Bystry ; 20-08-2008 o 11:32