Noszę się z zakupem nowego kompa (nareszcie). Mam już dość konkretną konfigurację i pozostaje jedno pytanie - u kogo szybko, sprawnie, pewnie i tanio to złożyć? Znacie jakiegoś sprzedawcę z Allegro, który zajmuje się tego typu sprawami?
Noszę się z zakupem nowego kompa (nareszcie). Mam już dość konkretną konfigurację i pozostaje jedno pytanie - u kogo szybko, sprawnie, pewnie i tanio to złożyć? Znacie jakiegoś sprzedawcę z Allegro, który zajmuje się tego typu sprawami?
W zasadzie samo złożenie to najmniejszy problem, samemu można sobie z tym poradzić. Co do zakupu to, jeżeli na Allegro to tylko używany sprzęt warto kupić, bo nowy będzie dość drogi (są oczywiście wyjątki). Poszukaj na ceneo lub skąpcu, a zobaczysz różnice. To jest prostsze niż pytanie o jakiś sklep.
Myślałem nad tym, ale nigdy jeszcze nie miałem przyjemności mocowania płyty głównej w obudowie, ani w ogóle składania kompa od podstaw. Podłączyć nową kartę dźwiękową czy dysk umiem, ale bałbym się chyba składać komputer od samego początku. W zasadzie tylko o mechaniczną czynność złożenia tego chodzi, bo kupić części w dobrych cenach jeszcze umiem![]()
Dasz sobie radę, tam naprawdę nie ma filozofii, w sieci jest napewno wiele poradników na ten temat.
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
dobra rada - daj sobie spokój z allegro i szukaniem złudnych oszczędności. Jesteś również z Poznania - uderzaj od razu do Proline, mają najniższe ceny na rynku. Kupisz komplet to złożą Ci za darmo. Większy problem upatrywałbym tutaj w potencjalnym overclockingu - tutaj trzeba już poświęcić trochę pracy i trzeba to zrobić z głową.
Wg. mnie samo złożenie to pikuś, ale też konfiguracja części - tak aby wszystko ze sobą idealnie współgrało, już raz się "przejechałem" na takim "informatyku", który włożył części na pałe i wszystko się pie#$%$@!$
polecam szczerze- teraz mam od nich kompa- firmę Nicat-com - koszt złożenia i części podobny do allegro, tyle, że tam to już jest wszystko profi
Płyta główna w obudowę to parę śrubek i z głowy. Ja sie ostatnio najwięcej nabiedziłem z radiatorem na procka a to dlatego że cholerny sk*^%& zasłaniał sam sobą bolce mocujące...
Jeśli cenisz sobie wolny czas i spokojną głowę to podpiszę się pod Proline - bardzo rozsądne ceny a dostarczą sprawdzony, działający zestaw.
witam.
moge Ci poskladac/doradziczajmuje sie tym juz dobrych kilka lat
...
sprzet -podzespoly kupuje od polskich dystrybutorow.
nie chce robic autoreklamy wiec jak cos zapraszam na priv
pozdrawiam
Konrad
Ostatnio edytowane przez kondziu ; 24-02-2008 o 02:43
Ewentualnie komputronik wiecej towaru niz w proline ale nieco wyzsze ceny
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen
To ja polece firme apollo.pl z Krakowa. Montaż masz za free, ceny jedne z najtańszych w Polsce, mają sklepy w różnych częściach Polski. Kupowałem i jestem mega zadowolony...
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach