Witam,
mam mały problem. Podczas robienia zdjęć w plenerze, przy temp ok. 0 stopni, wyskakuje mi błąd(nie pamiętam jaki). Macie też takie problemy?
Pozdrawiam!
Witam,
mam mały problem. Podczas robienia zdjęć w plenerze, przy temp ok. 0 stopni, wyskakuje mi błąd(nie pamiętam jaki). Macie też takie problemy?
Pozdrawiam!
zapamietaj numer błędu, przeszukaj forum, a jak nic nie znajdziesz to napisz - coś wymyślimy :-)
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
tak jak pisali poprzednicy numer błędu jaki Ci wyskakuje jest podstawą, bo po nim będzie można zidentyfikować problem. Miałem podobny przypadek, który był dla mnie zaskoczeniem, ale przy znacznie niższej temeraturze ok -15 i wtedy mogłem bezpośrednio doświadczyć jak szybko siadają baterie w niskich temperaturach.
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
Postaram się zapamiętać następnym razem![]()
Wita ponownie.
Przed chwila blad znowu sie pojawil. Jest to na czerwonym tle komunikat: Blad99. Nie mozna fotografowac. Wyjmij i wloz baterie (czy jakos tak). Z tym ze myslalem ze ten blad wyskakuje tylko wtedy, gdy jest zimno. Dzisiaj aparat caly czas lezal w domu (czyli bylo cieplo). Mozecie mi cos poradzic? Chcialbym dodac ze mam softa 1.1.1 .
Pozdrawiam!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
...aha, i bledy czesciej wyskakiwaly po wgraniu softa (chociaz przed tez czasami wyskakiwaly)
Ostatnio edytowane przez kopek ; 14-03-2008 o 01:54 Powód: Automerged Doublepost
error 99 to "inny" błąd, gdzie przyczyn może być wiele.
Ja np miałem problem ze starym obiektywem, w którym zacinała się przysłona.
Może też być problem z kartą, zasilaniem, stykami itd.
Poszukaj na forum, a znajdziesz wiele wątków
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Aktualnie mam karte PQI 2gb, 85/1.8 i gripa. Grip nie jest oryginalny więc moze to przez niego?
Ja tez milem ten blad kiedys
Po nacisnieciu spustu lustro sie zacinalo.
Zmiana gripa, baterii, karty, czy softu nic nie pomogla.
W moim przypadku bez serwisu sie nie obeszlo.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja tez mialem ten blad kiedys
Po nacisnieciu spustu lustro sie zacinalo.
Zmiana gripa, baterii, karty, czy softu nic nie pomogla.
W moim przypadku bez serwisu sie nie obeszlo![]()
Ostatnio edytowane przez CoobaCK ; 16-03-2008 o 11:14 Powód: Automerged Doublepost
EOS