a nie pochwalisz sie co z tego ci wyszło? Ja z checia zobacze bo rowniez na analogu robie![]()
a nie pochwalisz sie co z tego ci wyszło? Ja z checia zobacze bo rowniez na analogu robie![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
medaliści_1
medaliści_2
sukiennice
kamieniczka
Oto 4 zdjęcia z t-maxa 3200 naświetlanego jako 3200 bez żadnej korekcji +/-
Niestety zdjęć z samego tańca nie mogę opublikować, ale żeby zobaczyć jak wygląda ziarno myślę ze te wystarczą. Nie mam pojęcia w czym to było wywoływane ani czy było przed zrobieniem odbitek redukowane ziarno bo klisze oddaje do zakładu foto.
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio edytowane przez plyszczarz86 ; 23-04-2008 o 08:54
EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki
sukiennice wyszły ślicznie![]()
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Hmmm do oglądania w necie to iso 3200 totalnie jak dla mnie odpadato są skany odbitek czy negatywów?
Nie podoba mi się takie duże ziarno.... jakie miałeś czasy na tym ziarnie przy robieniu zdjęć tancerzy? może 1600 by wystarczyło a ziarno byłoby dużo mniejsze?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
na mojej stornie w dziale "portfolio/ciemna" - większość fot robiłem właśnie tym filmem - uwielbiam go !!
wołałam go w ilfordzie..
to był skan z kliszy robiony w labie, zdjecia były robione na 3200 przy czasach około 1/250
co do forsdowania 3200@1600 to 1/125 mogło by być za długo, ale załuje ze nie robiłem 3200@2500, czasu by mi starczyło,a ziarno faktycznie by sie zmniejszyło. Wiem, ze na ekranie to ziarno wygląda przerazająco, ale robiłem to zeby mieć głównie odbitki i na A4 ziarno jest mniej widoczne (moze to tylko moja subiektywna ocena).
Pozdrawiam
Paweł
PS ->Gringo997 dzieki, to zdjecie zrobiłem właściwie pod wpływem impulsu mając ostatnią klatke w aparacie :-)
EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Nie do przyjecia!! To jakies koszmary senne![]()
matko, ale kasza. a gdzie "skanowałeś"?
Ten TMZ to mi szumiał, ale żeby aż tak to chyba nie.
Chociaż co prawda wtedy to to ziarno tylko na odbitkach widziałem...