Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: kodak t-max 3200

Cwanon
    Guest

Domyślnie

Powodem takiego ziarna jest raczej skan i przetworzenie go do jpg w programie Frontiery. Zwykłe negatywy też są takie ziarniste. Frontier to specyficzna maszynka i trzeba zapisać taki plik do bmp a potem przerobić żeby było OK. Dlatego skany z zewnętrznych skanerów wychodzą lepiej. Ten sam plik naświetlony na Frontierze wychodzi OK natomiast oglądany na ekranie kiepsko.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wywolalem T-MAX 3200, ktorego data waznosci skonczyla sie na poczatku 2001
    Film nie byl w lodowce. Efekt mierny, chyba jedno foto w miare wyszlo, reszta totalnie niewyrazna

Domyślnie

Mi wyszło tak:

Wot i Kaźmirz
    link

przed naświetleniem przeleżał około roku, tak o na biurku czekając na użycie
    wołany w dedykowanej chemii (t-max) przygotowanej w całości na 'niemineralce' jak ja to mówię.
    Skanowany takim domowym skanerem Epson perfection 3200 bez bajerów typu ir...
    podostrzone, podbity kontrast pomniejszone.

jednak patrząc na Wasze efekty przestalem sie obawiac o to, że coś spieprzylem bo jak widzę "on tak ma"
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Coś już napisał

Domyślnie

kiedyś, kiedyś naświetliłem jeden film kodak tmax 3200.. pozniej juz nie naswietlalem tych negatywów , od dluzszego czasu uzywam tylko delt ilforda i nie narzekam.

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

ostatnio wołałem t-maxa 3200@3200, przeterminowanego o rok w ultrafinie plus w rozcieńczeniu 1+7, ziarno zjadliwe, dymek lekki, ogólnie nie najgorzej. należy jednak pamiętać, że U+ jest dedykowany właśnie do tego rodzaju filmów.
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów