Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Glosowanie na Film Katyn

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem, po co ta głupkowata ironia. Czy ja twierdzę, że nazwisko daje monopol na nieomylność? Czy mówię, że ten film MUSI się podobać bo to wielki artysta jest? Już w pierwszym zdaniu napisałem, ze nie odnoszę się do Twojej oceny filmu. Uważam natomiast, że forma "ANDRZEJ W." jest stosowana w stosunku do przestępców i stawianie Wajdy w tym szeregu jest co najmniej nietaktem. Może mu jeszcze dopisz pseudonim.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 25-02-2008 o 09:40
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Film może Wam się podobać lub nie, to kwestia gustu i indywidualnej wrażliwości, nie odnoszę się do tego. Ale wypowiadanie się o najbardziej znanym polskim reżyserze, którego dorobek cieszy się uznaniem na całym świecie, jak o kryminaliście, to zwykła gówniarzeria
    Nie mam nic przeciwko Wajdzie. Baa, bardzo szanuję jego twórczość. Dawną twórczość, bo uważam, że po tranformacji (mniej więcej, granica jest dość płynna, przesunięta raczej w kierunku połowy lat 90') za bardzo odnaleźć się nie potrafi.
    Rozumiem, że najbardziej zabolało Cię określenie "pan Andrzej W.". Cóż, taki mam styl pisania, i w życiu bym nie wpadł na to, że zwrot ten można zinterpretować w sposób "kryminalistyczny"
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie wiem, po co ta głupkowata ironia.
    Tam "gówniarzeria" tu "głupkowata" . Ironia z natury swej nie może być całkiem poważna, taki jest jej smak. Więc epitet "głupkowata" może być postrzegany obraźliwie. Miałeś może takie intencje?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Cóż, taki mam styl pisania, i w życiu bym nie wpadł na to, że zwrot ten można zinterpretować w sposób "kryminalistyczny"
    Ok, styl mi obcy, ale przyjmuję to, co teraz piszesz, nie będę się czepiać.
    Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Tam "gówniarzeria" tu "głupkowata" . Ironia z natury swej nie może być całkiem poważna, taki jest jej smak. Więc epitet "głupkowata" może być postrzegany obraźliwie. Miałeś może takie intencje?
    Moim wypowiedziom nie towarzyszyła jakaś szczególna intencja. Te sformułowania odzwierciedlają moje postrzeganie Waszych wypowiedzi. Co do "gówniarzerii" to napisałem dlaczego, zresztą ta sprawa jest już wyjaśniona i chyba zamknięta.

Natomiast Twoją ironię uznałem za głupkowatą, bo choć była odpowiedzią na mojego posta, to nie odnosiła się do postawionych w tej wypowiedzi zarzutów. Przypominam, że chodziło o, jak się okazało niefortunne sformułowanie "pan Andrzej W.".
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec

Domyślnie

Czuję sie poinformowany.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam wrażenie, że sukces tego filmu polega na tym, że nie wypada się o nim źle wypowiadać, żeby nie być posądzonym o brak patriotyzmu albo wręcz o zdradę narodową.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec

Domyślnie

Dopiero teraz uświadomiłem sobie tę sztuczkę z brakiem końcowej muzyki i zgaszonymi światłami. To działa.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

imo film jest niezły ...

a szczególnie zdjęcia.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bede kolejna osoba, do ktorej ten film wogole nie przemawia, dluzy sie i jest dla mnie kolejna produkcja, ktora zarobi glownie na spedzie szkol do kin.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów