Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Czy czyścicie swoje body wewnątrz np. lustro itp.?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryjoslaw Zobacz posta
    Czy czyścicie swoje body wewnątrz np. lustro itp.?
    Nie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-02-2008 o 01:57
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    w sumie to lustro samo się nie ubrudzi.Ale jak by tak się stało to to nie ma wpływu?Znaczy nie widać tego na fotkach?
    Ech, przecież na tym polega idea lustra...
    Cytując za Wikipedią: http://pl.wikipedia.org/wiki/Lustrzanka

"Lustro w tego typu aparatach unosi się na czas potrzebny do zrobienia zdjęcia odsłaniając migawkę, przestając jednak tym samym prezentować kadr osobie fotografującej."
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czyścimy.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Hehehe, mam kumpla, juz na f/8 widac u niego kupe paprochów, ale co tam, mówi ze szybciej i bezpieczniej wyszopować zreszta, paprochy czasem dodają uroku zdjęciu, czyz nie?

I powtórze to co inni wczesniej: Paryczki rulez Gdzieś, kiedyś przeczytałem na tym forum ze w serwisie na Żytniej też wyznają kult patyczków
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Właśnie wymiotłem wszystkie 2 letnie brudy z mojej 350. Wreszcie zdobułem się na odwagę po przewertowaniu forum. Niestety żytnia za daleko 500 km, ale nie mogłem dać sobie rady z autofocusem, który coraz rzadziej trafiał lub jeździł w tą i z powrotem. Gruszka przed i po każdym etapie.
    Przedmuchanie całości wstępne przed i po uniesieniu lustra. Matryca - patyczki i roztwór do czyszczenia soczewek kontaktowych - test przy f/22 potwierdził skuteczność zabiegu. Najtrudniej z matówką - kąpiel w wodzie utlenionej przez kilka minut, osuszanie na bibułkach i patyczkami - delikatnie i okrężnym ruchem jak pisali wcześniej, na koniec bibułki i patyczki - czyszczenie luster, przedmuchanie końcowe. Aparat jak nowy, wreszcie AF działa błyskawicznie i celnie. Sądzę , że przyczyną była brudna matówka.??:
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Matówki lepiej nie dotykać. Dmuch i tyle. Ona nie ma absolutnie nic do czynienia z AF. AF działa lepiej bo oczyściłeś czunik AF na dole komory lustra.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Cenna informacja, dzięki, na przyszłość nie dotykam więcej matówki, chyba żeby wymienić. Tylko "proste" sprzątanie - gruszka lub odkurzacz.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

KAMIL ZAWADA
    Guest

Domyślnie

Ja Mam Canon Eos 300 V I Popełniłem Błąd Wyczyściłem Lusto Delikatnie Huhając Na Zwierciadło I Wytarłem Lecz Zrobiłem Mazy. Wziąłem Trochę Spirytusu I Się Smugi Zrobiły Nie Wiem Czy Nie Uszkodziłem Zwierciadła Ale Rysek Na Pewno Nie Zrobiłem Tylko Zacieki. Czym Mam To Usunąć Pomóżcie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak By To Usunąć Tą Wodą Utleniną
    Ostatnio edytowane przez KAMIL ZAWADA ; 06-06-2008 o 21:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KAMIL ZAWADA Zobacz posta
    Ja Mam Canon Eos 300 V I Popełniłem Błąd Wyczyściłem Lusto Delikatnie Huhając Na Zwierciadło I Wytarłem Lecz Zrobiłem Mazy. Wziąłem Trochę Spirytusu I Się Smugi Zrobiły Nie Wiem Czy Nie Uszkodziłem Zwierciadła Ale Rysek Na Pewno Nie Zrobiłem Tylko Zacieki. Czym Mam To Usunąć Pomóżcie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak By To Usunąć Tą Wodą Utleniną
    najlepiej nie ruszaj tylko oddaj do jakiegoś gościa co ma o tym pojęcie.. zapłacisz parę złotych i będzie jak nowe..
    I proszę, pisz jak człowiek normalnie bo tego nie da się czytać normalnie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar marek_k
    Miasto
    Olkusz

Domyślnie czyszczenie body

z zewnątrz to palmolive
    a wewnątrz wino (czerwone, nie więcej niż kieliszek dziennie - polecam kieliszki z ikea)
    a tak trochę off....
    30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
    Manfrotto 055XproB+488RC2

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów