nie wszystko co Japońskie jest złe- ja dużo bardziej nie lubię angielsko / niemiecko/ francuskich zapożyczeń.
nie wszystko co Japońskie jest złe- ja dużo bardziej nie lubię angielsko / niemiecko/ francuskich zapożyczeń.
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Czołem
odświeże troche temat. Napaliłem się i kupiłem toto na ebay z Honk-Kongu. Dostałem w środę, ale nie miałem kiedy potestować. Ucieszyłem się, że poprawię sobie światło w kościele (ślub w sobotę). No i kicha - było jeszcze ciemniej niż z normalnym, małym omnibounce (tą sześcinną nakładką). Jako, że msza się zaczynała i nie było czasu na testy walnąłem toto w kąt i nałożyłem sprawdzony omnibounce.
Domyślam się, że trzeba zwiększyć moc lampy. Dużo, żeby dało efekt ?? Ktoś to już przerabiał na ślubach ??
Takie głupki to wymyśliły, nie wiedzieć czemu "pro", co fotografowały Braunami np. zanim przyszedłeś na świat. Bo się fajnie reflektor dał wyginać do góry:razz: . I sie im zdawało że fajniejsze cienie mają niz waląc na wprost. I tyle. Szkoda, że dopiero teraz wyjaśniasz, do czego służyc powinien flash. By się nie męczyli całe lata. Oni i ci co dalej, owczym pędem, to robią. A sprawdzili by na wyświetlaczu!
"Jasia" czytałem już jakiś czas temu. Pisze fajne oczywistości. Ale do dziś nie rozumiem co znaczy "Nie było w pobliżu żadnej ściany, ale odbiłem flesza z odpowiedniej strony za sobą od pokoju i wystarczająco dużo światła powróciło, by zmniejszyć kontrast".
Ostatnio edytowane przez rolaj ; 13-04-2008 o 23:24
To co cytujesz to niezbyt fortunne tłumaczenie. Przeczytaj po angielsku, może też nie jest super precyzyjnie, ale chyba można sobie wyobrazić o co chodzi.Ale do dziś nie rozumiem co znaczy "Nie było w pobliżu żadnej ściany, ale odbiłem flesza z odpowiedniej strony za sobą od pokoju i wystarczająco dużo światła powróciło, by zmniejszyć kontrast".