Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Lightsphere cloud - wersja z ebaya - TEST

Mieszany widok

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ile dzidzie mają to nie wiem - to zlecenie było większe i było tam kilkadziesiąt dzieciaków
    Garego nie mam i racej nie zamierzam ;-) fotki (a szczególnie ta druga, żeby pokazać że da się uzyskać miękkie i w miare ciekawe światło bez kubka a to pierwsze to w temacie błyskania na wprost i 'wypłaszczania' przez świecenie na wprost Wracając do kubka, to myślę, że da się zastąpić jego stosowanie, a fotki ze stronki z tym ustrojstwem są ewidentnie robione z dodatkowym światłem w tle - nie ma szans by światło "magicznie" przeskoczyło nad postacią i rozświetliło tło, tym bardziej że intensywność światła maleje w przybliżeniu do kwadratu z odległością. Choćby z powodu tej ściemy tego wynalazku nie kupie
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ile dzidzie mają to nie wiem - to zlecenie było większe i było tam kilkadziesiąt dzieciaków
    Garego nie mam i racej nie zamierzam ;-) fotki (a szczególnie ta druga, żeby pokazać że da się uzyskać miękkie i w miare ciekawe światło bez kubka a to pierwsze to w temacie błyskania na wprost i 'wypłaszczania' przez świecenie na wprost Wracając do kubka, to myślę, że da się zastąpić jego stosowanie, a fotki ze stronki z tym ustrojstwem są ewidentnie robione z dodatkowym światłem w tle - nie ma szans by światło "magicznie" przeskoczyło nad postacią i rozświetliło tło, tym bardziej że intensywność światła maleje w przybliżeniu do kwadratu z odległością. Choćby z powodu tej ściemy tego wynalazku nie kupie
    no to ja postaram się ci udowodnić że to nie jest ściema
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Ja za kolegą myst. Też nie lubię owczego pędu i choć mam ten wynalazek, nie uważam go za rewolucję. "Zżera" sporo światła, a w porównaniu z pozostałymi wynalazkami nie powala. A wręcz trzeba się dobrze nagimnastykować żeby dostrzec jakieś uzasadnienie zakupu tego czegoś co wygląda jak tzw. dzwon w spłuczce do kibla ;D Ciekawe czy fotografowani klienci zostaną powaleni nową jakością i podzielą entuzjazm

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    Ja za kolegą myst. Też nie lubię owczego pędu i choć mam ten wynalazek, nie uważam go za rewolucję. "Zżera" sporo światła, a w porównaniu z pozostałymi wynalazkami nie powala. A wręcz trzeba się dobrze nagimnastykować żeby dostrzec jakieś uzasadnienie zakupu tego czegoś co wygląda jak tzw. dzwon w spłuczce do kibla ;D Ciekawe czy fotografowani klienci zostaną powaleni nową jakością i podzielą entuzjazm
    myślę że fotografowani klienci powiedzą że jest ciemne lub jasne takie jest rozeznanie naszych drogich klientów...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może i świadome rozeznanie tak, ale wiem na pewno, że bardzo dużo podświadomie czuje pewne sprawy jak bokeh, czy też odrobina światła w tle zamiast głębokiej czerni... po prostu wydaje mi się że dobre foty bardziej się jakoś 'podobają' oczywiście odróżnienie 'kubka' od softboxa może być trudne dla niewprawnego oka...

Maciek Toliński

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

może i świadome rozeznanie tak, ale wiem na pewno, że bardzo dużo podświadomie czuje pewne sprawy jak bokeh, czy też odrobina światła w tle zamiast głębokiej czerni... po prostu wydaje mi się że dobre foty bardziej się jakoś 'podobają' oczywiście odróżnienie 'kubka' od softboxa może być trudne dla niewprawnego oka...
    tu akurat masz stu procentową rację tylko że laik bokeh nazwie "rozmazane tło", wielokrotnie już to słyszałem , a jeśli chodzi o odróżnienie od softboxa to ktoś na forum wmawiał na weselu że to zamiast kieliszka, dlatego bez komentarza

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekawe czy Ciebie będą pytać czy Ci nalać do kubka :P

Maciek Toliński

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Ciekawe czy Ciebie będą pytać czy Ci nalać do kubka :P
    bardzo możliwe, ale zastanawia mnie jak by świeciło z nalanym płynem

Domyślnie

"tylko że laik bokeh nazwie "rozmazane tło", wielokrotnie już to słyszałem" - Osobiście nienawidzę tej chorej nazwy zapożyczonej od żółtków i celowo i z premedytacją mówię - rozmazane tło

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roqfort Zobacz posta
    "tylko że laik bokeh nazwie "rozmazane tło", wielokrotnie już to słyszałem" - Osobiście nienawidzę tej chorej nazwy zapożyczonej od żółtków i celowo i z premedytacją mówię - rozmazane tło
    Bardzo nie lubię pogardliwych określeń dla narodowości/rasy etc... Fatalnie to brzmi jak się na to spojrzy, prawda Roqfort?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów