Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Zmiana systemu - jakie szkła?

Widok wątkowy

Jo-anna
    Guest

Domyślnie

dziękuję za szybki odzew :-)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    pomyslalbym nad 17-55/2.8 IS zamiast 24-70/2.8.
    w nikonie mam od ręki 17-55/2.8. Ale jak już się wydaje taką górę pieniędzy to chyba lepiej już kupować coś pod pełną klatkę. Zakres od 35mm jest dla mnie do przyjęcia.
    roznica cenowa wystarczylaby, zeby wziac 70-200/4, ktore jednak bedzie wyraznie lepsze niz obie ww. budzetowki (zle nie sa, ale 70-200 po prostu lepsze).
    Jeśli nie ma większej różnicy to jednak wolę dłuższą lufę ;-) i nieco ciemniej. Ostatecznie 40d ma niższe szumy od mojej d80 więc będę mogła bez lęku podnieść nieco iso.

pomacaj tez 40D. ten korpus jest wiekszy niz D80 tak ze ocen, czy ta roznica nie bedzie Ci przeszkadzac.
    wielkość i ciężar akceptowalna - sprawdzałam w sklepie.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    ...że w Canonie zewnętrzna lampa nie będzie działać bezprzewodowo.
    moją sb-600 używam tylko w domu przy fotografowaniu rodzinki (odbijam od ścian).

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    Jesteś pewna że chcesz zmienić system tylko z powodu tego, że nie można dostać nikkora 24-70/2.8 ? Nie lepiej poczekać i odłożyć jeszcze troszkę pieniędzy.
    tak długo czekam na tego nikkora, że z nudów zaczęłam sprawdzać co bym dostała za tą cenę w canonie i okazało się , że oprócz canona 24-70/2.8 mogę dostać także mniej szumiącą puszkę i mocniejszą lampę. Nie wiem tylko, czy te szkła są równie dobre co nikkory. Dlatego poprosiłam o radę. Zakładam, że canon 24-70 nie ustępuje jakościowo od nikorra 24-70, ale nie wiem jak jest z tele. Mój nikkor 70-300 bardzo ładnie i ostro rysuje kiedy świeci słoneczko. Jednak w pochmurny dzień muszę się ratować wysokim iso, co niestety w d80 nie wygląda zbyt ciekawie :-( .
    Ostatnio edytowane przez Jo-anna ; 22-02-2008 o 14:04

Uprawnienia umieszczania postów