Już o nim pisałem... to Soligor C/D7, wierna kopia Kenko (tego tańszego, czarnego).
Już o nim pisałem... to Soligor C/D7, wierna kopia Kenko (tego tańszego, czarnego).
Czy możesz opisać, co to znaczy "doskonale ostrzy" ?Zamieszczone przez easyrider
Pytam z ciekawości, bo mnie przy 400/5.6 i złych warunkach oświetleniowych AF nie działa "doskonale".
Muszę mu pomagać...![]()
Canona 100-400 4.5-5.6 IS L z extenderami: 1.4x Canon i 2x Kenko ProZamieszczone przez Auwo
Obiektyw uzyczony przez kolege p13ka, extender Canona moj, extender Kenko pozyczony.
Danke chłopcy![]()
To sprawdzcie, pierwszy tip z gory. Ponizej zdjecie konwertera z zaklejonymi pinami odpowiedzialnymi za przekazanie info o przeslonie do korpusu:
fota
Mi osobiscie nie dziala z 20D + 400/5.6L + Kenko 1.4x, ale w Kenko mam troche inny rozklad pinow![]()
Ostatnio edytowane przez timmy ; 28-05-2005 o 08:16
O tym to wiemy, chodzi tylko o potwierdzenie faktu ze 20D nie ostrzy przy "naturalnej" przyslonie wiekszej niz 5.6 (czyli ciemniejsze szklo z TC albo ogolnie ciemne szkla) a nie o kombinacje "jak to ograniczenie ominac" - to juz temat na inny watek (zreszta gdzies tu sie platal).Zamieszczone przez timmy
OK. Wobec tego potwierdzam rowniez. Przy "naturalnej" przyslonie wiekszej niz 5.6 nie ostrzy.