Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 156

Wątek: Która lampa błyskowa

Mieszany widok

Canonowicz
    Guest

Domyślnie Instrukcja do Metz 58 AF-1

Witam wszystkich.
    Od dłuższego już czasu przeglądam to forum jednak to jest mój pierwszy post. I może zacznę od pomocy dla użytkowników lampy Metz 58, którzy nie otrzymali instrukcji razem z lampą. Jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę taką instrukcję przesłać na e-mail. W moim przypadku było tak, że instrukcji w języku polskim nie otrzymałem razem z lampą ale po interwencji w sklepie internetowym, w którym ją zakupiłem otrzmałem najpierw wersję elektroniczną, a za 5 dni przyszła wersja papierowa. Zainteresowanych proszę o podawanie e-maili.

Domyślnie

A taka drobnostka, nie to zebym chcial wykorzystac te lampy do zdjec podwodnych ale jak jest ze szczelnoscia w tych lampkach, 580ex zdaje sie oferuje calkiem solidne uszczenianie, a jak sprawa wyglada z Metzem?
    pudelko z dziura

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nosferat Zobacz posta
    A taka drobnostka, nie to zebym chcial wykorzystac te lampy do zdjec podwodnych ale jak jest ze szczelnoscia w tych lampkach, 580ex zdaje sie oferuje calkiem solidne uszczenianie, a jak sprawa wyglada z Metzem?
    Pod wodą nie sprawdzałem ale moja (Mz 76) na dość silnym deszczu działała normalnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Przepraszam za (poniekad) powielenie pytania, ale w najblizszych 2 miesiacach zamierzam dokupic lampe (jednak mocniejsza dla swietego spokoju) i mam dylemat bo 580 II wynioslaby mnie 320euro (po odliczeniu CB) a Metza 58 -- 310euro. Co tak naprawde jest lepsze Zaznaczam, ze napis CANON zamiast Metz nie wzbudza we mnie skrajnych emocji
    Moze taka mala ankiete zrobimy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomnialem zapytac o jeszcze jedna rzecz: czy 'kukulka' w przypadku metza (oczywiscie z 'dyfuzorem') przydalaby sie do lekkiego doswietlania przy makro?
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 27-03-2008 o 14:50 Powód: Automerged Doublepost
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie )

Pozwolę sobie zrobić doczepkę do tego postu w kwestii następującej. Sam zastanawiam się nad zakupem lampy do canona 40d i mam takie pytanie: Jak wygląda obsługa lampy Metz 58 z poziomu menu aparatu i czy w ogóle jest taka możliwość ?? Bo w przypadku lampy 580 EX II, można nią sterować z poziomu aparatu.
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szefo Zobacz posta
    Witam wszystkich serdecznie )

Pozwolę sobie zrobić doczepkę do tego postu w kwestii następującej. Sam zastanawiam się nad zakupem lampy do canona 40d i mam takie pytanie: Jak wygląda obsługa lampy Metz 58 z poziomu menu aparatu i czy w ogóle jest taka możliwość ?? Bo w przypadku lampy 580 EX II, można nią sterować z poziomu aparatu.
    No jasne, że sterujemy z poziomu aparatu. A z jakiego poziomu można inaczej sterować
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No jasne, że sterujemy z poziomu aparatu. A z jakiego poziomu można inaczej sterować
    Cichy nie ściemniaj.. pytającemu chodzi o obsługę z MENU aparatu - taką jak ma 580Ex II (typu CFy lampy itp. ustawiane w aparacie) a tego chyba metz nie ma..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki Arturs ))

Właśnie to miałem na myśli ) tylko źle się wyraziłem (
    Trzeba będzie sprawdzić "organoleptycznie" w jakimś sklepie jak to się ma )
    Tak czy owak dzięki wielkie Panowie za pomoc )
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak wygląda obsługa lampy Metz 58 z poziomu menu aparatu i czy w ogóle jest taka możliwość ?? Bo w przypadku lampy 580 EX II, można nią sterować z poziomu aparatu.
    Właśnie to miałem na myśli ) tylko źle się wyraziłem (
    Jak widać dobrze się wyraziłeś.. tylko Cichy jako sprzedawca trochę wychodzi przed szereg
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ale oświećcie mnie, co można z poziomu aparatu ustawić, prócz kompensacji błysku ? Pytam, bo nie wiem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. Pogrzebałem troche w CFn, takie pierdoły jak wyłączenie doświetlenia AF, wyłączenie błysku, kompensacja błysku oczywiście działąją z Metzem.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 03-04-2008 o 23:12 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów