Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 156

Wątek: Która lampa błyskowa

Mieszany widok

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Tez mi sie wydaje, ze po prostu trafilem na bardzo rzadki okaz Co do instrukcji to jak najbardziej jestem nia zainteresowany. Lampa jest swietna i jako totalny maniak, musze przeczytac ze 100% zrozumieniem calutka instrukcje

PZDR

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

PS. z tą instrukcją to nie była propozycja, ode mnie zeskanowana PL na pewno nie wyjdzie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    PS. z tą instrukcją to nie była propozycja, ode mnie zeskanowana PL na pewno nie wyjdzie.
    Ja nie rozumiem dlaczego są takie problemy z instrukcją? Nie dotyczy to zresztą tylko Metza, z Canonem jest ten sam problem...

Przecież taka instrukcja często może stanowić kryterium wyboru sprzętu - potencjalny nabywca się zapozna i kupi. A tu mu się utrudnia zapoznanie...

w cywilizowanych krajach wygląda to tak:
    http://www.metz.de/de/foto-elektroni...leitungen.html
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...wnloadIndexAct

ciekawe kiedy my do tego dorośniemy, o ile w ogóle...?
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 25-03-2008 o 15:36
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ja nie rozumiem dlaczego są takie problemy z instrukcją? Nie dotyczy to zresztą tylko Metza, z Canonem jest ten sam problem...

Przecież taka instrukcja często może stanowić kryterium wyboru sprzętu - potencjalny nabywca się zapozna i kupi. A tu mu się utrudnia zapoznanie...

w cywilizowanych krajach wygląda to tak:
    http://www.metz.de/de/foto-elektroni...leitungen.html
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...wnloadIndexAct

ciekawe kiedy my do tego dorośniemy, o ile w ogóle...?
    No jest to dziwne. Fakt, że u nas nie ma polskiego oddziału Metz'a i stąd to może wynikać. Z innymi sprzętami też tak bywa.
    Jedyne sensowne wyjście to nauczyć się angielskiego i wtedy większość instrukcji można pobrać jako pdf-y.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To nie do mnie z tym pytaniem, ja każdemu klientowi daję instrukcję PL na papierze
    O obiektywach wiem prawie wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To nie do mnie z tym pytaniem, ja każdemu klientowi daję instrukcję PL na papierze
    No to teraz wystarczy dotrzeć do klientów Cichego i korumpować .

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

To jest ciekawe, bo wersja papierowa w Polsce istnieje a wersja elektroniczna nie. Przeciez to zaden problem aby takowa byla do pobrania.
    Pisalem juz o tym (ale ktos usunal tego posta), ze polska instrukcje mozna zakupic za 50zl, dla mnie to idiotyzm!

PZDR

PS. Kontynuuje watek o instrukcji tutaj, gdyz stad nie zostalo to usuniete. Wyczyszczono watek, ktory ewidetnie opowiada o manualu do Metza. Nierozumiem tego ale coz ...
    Ostatnio edytowane przez CFR ; 25-03-2008 o 23:08

prumar
    Guest

Domyślnie

Tak z tą instrukcja to jakieś jaka. Biorąc pod uwagę, że sprzedawanie produktów bez polskiej instrukcji to łamanie praw konsumenta. Ja kupiłem Metza 58 Af-1/C w sklepie internetowym jakieś 1,5 tygodnia temu, instrukcji nie otrzymałem. Panienka w sklepie tłumaczy, że w opisie produktu niema info o instrukcji PL i dlatego jej nie dostałem. To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prumar Zobacz posta
    Tak z tą instrukcja to jakieś jaka. Biorąc pod uwagę, że sprzedawanie produktów bez polskiej instrukcji to łamanie praw konsumenta. Ja kupiłem Metza 58 Af-1/C w sklepie internetowym jakieś 1,5 tygodnia temu, instrukcji nie otrzymałem. Panienka w sklepie tłumaczy, że w opisie produktu niema info o instrukcji PL i dlatego jej nie dostałem. To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK
    a w jakim sklepie kupiłeś tą lampę jeśli wolno zapytać?

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prumar Zobacz posta
    To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK
    To jak z EX 580II, brak instrukcji. Ale sprzedawcy obeszli problem. Dają parę kartek gołego tłumaczonego tekstu.

Więc niczego zrobić im nie można, bo instrukcję PL masz a to, że formatu A4 z latającymi kartkami to szczegół :/
    Canon 50D + dodatki

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów