Tez mi sie wydaje, ze po prostu trafilem na bardzo rzadki okazCo do instrukcji to jak najbardziej jestem nia zainteresowany. Lampa jest swietna i jako totalny maniak, musze przeczytac ze 100% zrozumieniem calutka instrukcje
PZDR
PS. z tą instrukcją to nie była propozycja, ode mnie zeskanowana PL na pewno nie wyjdzie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ja nie rozumiem dlaczego są takie problemy z instrukcją? Nie dotyczy to zresztą tylko Metza, z Canonem jest ten sam problem...
Przecież taka instrukcja często może stanowić kryterium wyboru sprzętu - potencjalny nabywca się zapozna i kupi. A tu mu się utrudnia zapoznanie...
w cywilizowanych krajach wygląda to tak:
http://www.metz.de/de/foto-elektroni...leitungen.html
http://www.usa.canon.com/consumer/co...wnloadIndexAct
ciekawe kiedy my do tego dorośniemy, o ile w ogóle...?
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 25-03-2008 o 15:36
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To nie do mnie z tym pytaniem, ja każdemu klientowi daję instrukcję PL na papierze![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
To jest ciekawe, bo wersja papierowa w Polsce istnieje a wersja elektroniczna nie. Przeciez to zaden problem aby takowa byla do pobrania.
Pisalem juz o tym (ale ktos usunal tego posta), ze polska instrukcje mozna zakupic za 50zl, dla mnie to idiotyzm!
PZDR
PS. Kontynuuje watek o instrukcji tutaj, gdyz stad nie zostalo to usuniete. Wyczyszczono watek, ktory ewidetnie opowiada o manualu do Metza. Nierozumiem tego ale coz ...
Tak z tą instrukcja to jakieś jaka. Biorąc pod uwagę, że sprzedawanie produktów bez polskiej instrukcji to łamanie praw konsumenta. Ja kupiłem Metza 58 Af-1/C w sklepie internetowym jakieś 1,5 tygodnia temu, instrukcji nie otrzymałem. Panienka w sklepie tłumaczy, że w opisie produktu niema info o instrukcji PL i dlatego jej nie dostałem. To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK![]()