Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 156

Wątek: Która lampa błyskowa

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To nie do mnie z tym pytaniem, ja każdemu klientowi daję instrukcję PL na papierze
    To jest ciekawe, bo wersja papierowa w Polsce istnieje a wersja elektroniczna nie. Przeciez to zaden problem aby takowa byla do pobrania.
    Pisalem juz o tym (ale ktos usunal tego posta), ze polska instrukcje mozna zakupic za 50zl, dla mnie to idiotyzm!

PZDR

PS. Kontynuuje watek o instrukcji tutaj, gdyz stad nie zostalo to usuniete. Wyczyszczono watek, ktory ewidetnie opowiada o manualu do Metza. Nierozumiem tego ale coz ...
    Ostatnio edytowane przez CFR ; 25-03-2008 o 23:08

prumar
    Guest

Domyślnie

Tak z tą instrukcja to jakieś jaka. Biorąc pod uwagę, że sprzedawanie produktów bez polskiej instrukcji to łamanie praw konsumenta. Ja kupiłem Metza 58 Af-1/C w sklepie internetowym jakieś 1,5 tygodnia temu, instrukcji nie otrzymałem. Panienka w sklepie tłumaczy, że w opisie produktu niema info o instrukcji PL i dlatego jej nie dostałem. To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prumar Zobacz posta
    Tak z tą instrukcja to jakieś jaka. Biorąc pod uwagę, że sprzedawanie produktów bez polskiej instrukcji to łamanie praw konsumenta. Ja kupiłem Metza 58 Af-1/C w sklepie internetowym jakieś 1,5 tygodnia temu, instrukcji nie otrzymałem. Panienka w sklepie tłumaczy, że w opisie produktu niema info o instrukcji PL i dlatego jej nie dostałem. To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK
    a w jakim sklepie kupiłeś tą lampę jeśli wolno zapytać?

Domyślnie

A taka drobnostka, nie to zebym chcial wykorzystac te lampy do zdjec podwodnych ale jak jest ze szczelnoscia w tych lampkach, 580ex zdaje sie oferuje calkiem solidne uszczenianie, a jak sprawa wyglada z Metzem?
    pudelko z dziura

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nosferat Zobacz posta
    A taka drobnostka, nie to zebym chcial wykorzystac te lampy do zdjec podwodnych ale jak jest ze szczelnoscia w tych lampkach, 580ex zdaje sie oferuje calkiem solidne uszczenianie, a jak sprawa wyglada z Metzem?
    Pod wodą nie sprawdzałem ale moja (Mz 76) na dość silnym deszczu działała normalnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Przepraszam za (poniekad) powielenie pytania, ale w najblizszych 2 miesiacach zamierzam dokupic lampe (jednak mocniejsza dla swietego spokoju) i mam dylemat bo 580 II wynioslaby mnie 320euro (po odliczeniu CB) a Metza 58 -- 310euro. Co tak naprawde jest lepsze Zaznaczam, ze napis CANON zamiast Metz nie wzbudza we mnie skrajnych emocji
    Moze taka mala ankiete zrobimy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomnialem zapytac o jeszcze jedna rzecz: czy 'kukulka' w przypadku metza (oczywiscie z 'dyfuzorem') przydalaby sie do lekkiego doswietlania przy makro?
    Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 27-03-2008 o 14:50 Powód: Automerged Doublepost
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prumar Zobacz posta
    To jej powiedziałem, że łamią prawo i że nie omieszkam napisać do UOKiK. Stwierdziła, że zobaczy co da się zrobić. Narazie czekam, jak się nie odezwą piszę do UOKIK
    To jak z EX 580II, brak instrukcji. Ale sprzedawcy obeszli problem. Dają parę kartek gołego tłumaczonego tekstu.

Więc niczego zrobić im nie można, bo instrukcję PL masz a to, że formatu A4 z latającymi kartkami to szczegół :/
    Canon 50D + dodatki

Canonowicz
    Guest

Domyślnie Instrukcja do Metz 58 AF-1

Witam wszystkich.
    Od dłuższego już czasu przeglądam to forum jednak to jest mój pierwszy post. I może zacznę od pomocy dla użytkowników lampy Metz 58, którzy nie otrzymali instrukcji razem z lampą. Jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę taką instrukcję przesłać na e-mail. W moim przypadku było tak, że instrukcji w języku polskim nie otrzymałem razem z lampą ale po interwencji w sklepie internetowym, w którym ją zakupiłem otrzmałem najpierw wersję elektroniczną, a za 5 dni przyszła wersja papierowa. Zainteresowanych proszę o podawanie e-maili.

virtuss
    Guest

Domyślnie

Witam,

Jestem zielony w temacie lamp dlatego proszę o pomoc. Mam 400D, i potrzebuję kupić lampę w miarę uniwersalną (do zdjęć w pomieszczeniach, oraz do zdjęć w studiu). Chodzi mi o to, żeby lampa miała możliwość odłączenia od aparatu, zamocowania na statywie i odpalenia.

Co muszę kupić do tego? i czy jest to możliwe, bo 400D nie ma PC SYNC, więc nie wiem czy tak mogę zrobić..?? Zeby podłączyć do niego "zdalnie" lampę. I jaką lampę wybrać zeby tak się dało zdalnie ją odpalać.

Proszę o pomoc i wyjaśnienie co kupić, i czy to możliwe...

Dzięki
    Paweł

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie a propos GWARANCJI

Właśnie dostałem informację, że polska gwarancja na lampy Metza BĘDZIE obejmowała również palniki. To chyba dobra informacja dla wszystkich niezdecydowanych
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów