Pokaż wyniki od 1 do 10 z 146

Wątek: Apple MacBook - warto??

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar RaFko
    Miasto
    Innsbruck

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Gdyby w tym pytaniu nie chodziło o wojnę Mac vs PC to poprawna odpowiedź brzmi:
    Każdy ekran LCD za 1000 zł będzie zarówno lepszy pod względem wyświetlania jak i wygodniejszy do pracy ze względu na większy rozmiar. Im om droższy monitor tym ta różnica będzie większa.

Dlatego w domu naprawdę opłaca się podłączyć zewnętrzny monitor.

A precyzyjnej odpowiedzi na Twoje pytanie nie mam, gdyż na żadnym laptopie nie podjął bym się obróbki zdjęć. Od tego mam wygodne miejsce pracy i stacje roboczą z dwoma monitorami 24 cale, stąd nie przyszło mi do głowy zastanawiać się nad mniej wygodnym rozwiązaniem.
    Tytul watku jest Macbook, czyli notebook, a nie komputer stacjonarny. To ze monitor zewnetrzny dedykowany jest lepszy to wiem i o to nie pytam, i nie to jest tematem sporu. Mieszkam poza granicami Polski i czesto jezdze do kraju gdzie robie duzo zdjec i zanim zgram je rodzine poddaje wstepnej obrobce. To ze nie bede jezdzic z monitorem zewnetrznym to jasne a i zmuszac rodzine do kupna monitora nie bede. Czy ja pisze malo jasno, ze pytam o laptopa z najlepszym wyswietlaczem a nie o laptop+zewnetrzny monitor?
    Monitor zewnetrzny bedzie w domu do obrobki zdjec, ale to inna materia. Za sam system Mac OS bylbym obecnie w stanie ponownie zaplacic roznice w cenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Detal? Czegostakiego jeszcze nie slyszalem w monitorach lcd. Naprawde ciekawe.
    Czyli jednak nagle uslyszales

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Detal - juz rozumiem, moj hp z ktorego wlasnie pisze 6910p ma "lepszy detal" niz 15: MBP, ta sama rozdzielczosc a cal mniej.
    Skora ta sama rozdzielczosc a cal mniej, to mniej pikseli na mniejszej powierzchni, nie? Zgodnie z moja wiedza rozdzielczosc to ilosc pikseli na jednostke miary, a nie wartosc bezwzgledna.
    Ostatnio edytowane przez RaFko ; 20-03-2010 o 00:41 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów