Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Matówka EF-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malum Zobacz posta
    JNigdzie nie doszukałem się informacji, jak wygląda potwierdzenie ostrości. Na standardowej matówce są punkciki, które zapalają się przy złapaniu ostrości, ale w tej matówce ich nie widzę. Jak to wygląda w praktyce?
    Pozdrawiam
    W praktyce wygląda tak samo jak na standardowej - sa takie punkty, tak samo się podświetlają tylko dostajesz te dodatkowe linie pomocnicze.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dlatego, że punkty nie są umieszczone na matówce, nie mają z nią związku. Są w tym samym miejscu i wyglądają tak samo niezależnie jaka matówka jest założona.

Ja też używam Ef-D i dziwię się, że nie dają jej jako standard zamiast Ef-A (prawdopodobnie chodzi o zwykłe wyciąganie kasy na akcesoriach dodatkowych, jak to w Canonie). Linie w niczym nie przeszkadzają jeśli nie ma potrzeby ich użycia. Są bardzo subtelne.

Co innego z Ef-S bo używanie tej wiąże się już z pewnymi ograniczeniami i musi być świadomą decyzją.

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klosz007 Zobacz posta
    Co innego z Ef-S bo używanie tej wiąże się już z pewnymi ograniczeniami i musi być świadomą decyzją.
    No właśnie, często robię zdjęcia z obiektywami M42 i zastanawiałem się również nad wersją S - jak wygląda jej używanie z obiektywami AF?? Punkty ostrości z tego co czytałem powyżej będą widoczne, ale czy bardzo przeszkadza to "kółko" na środku?

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wydaje mi się, że główny problem na co dzień to to, że Ef-S jest "ciemniejsza".

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów