Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Czy moja matryca w 30D jest uszkodzona?

Coś już napisał

Domyślnie

a czy ktoś z Was spotkał sie z porysowanym filtre i jak to sie objawiało na zjęciach? Mnie sie wydaje, że to coś co jest u mnie to nie wpływa na zdjęcia.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam ponownie.

Dotarł do mnie kolejny egzemplarz 30D. Tym razem jest lepiej, jest trochę kurzu, ale przynajmniej nie ma 'zdechłych pająków' jak poprzednio.

[img=http://img259.imageshack.us/img259/2373/30dmatrycadl0.th.jpg]

Więc jest do przyjęcia - korzystając z porad i doświadczeń innych z forum wiem, że nie ma się czym przejmować. A później w przyszłości - czyszczenie.

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romuszek Zobacz posta
    A później w przyszłości - czyszczenie.
    Poczytaj na ten temat bo naprawdę warto to robić samemu.
    Jak kupowałem na giełdzie zestaw czyszczący do matrycy to koleś z boku powiedział mi bym tego nigdy w życiu nie robił a jak już to mam się rozebrać do naga i założyć majtki bawełniane i dopiero się zabierać za czyszczenie matrycy
    Pozdrawiam i życzę odwagi

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romuszek Zobacz posta
    Witam ponownie.

Dotarł do mnie kolejny egzemplarz 30D. Tym razem jest lepiej, jest trochę kurzu, ale przynajmniej nie ma 'zdechłych pająków' jak poprzednio.

[img=http://img259.imageshack.us/img259/2373/30dmatrycadl0.th.jpg]

Więc jest do przyjęcia - korzystając z porad i doświadczeń innych z forum wiem, że nie ma się czym przejmować. A później w przyszłości - czyszczenie.
    Osobiście uważam to za przesadę... Przesłona f/29? Jak często robisz zdjęcia z taką przesłoną??
    Doszukiwanie się dziury w całym... Kurz był i zawsze będzie, a już na pewno jak będziesz czesto zmieniał obiektywy.
    U mnie matryca była o wiele bardziej zakurzona, kupiłem gruchę za 5,7 zł w osiedlowej aptece, jedno dmuchnięcie i po zawodach.
    Według mnie, jeśli faktycznie nie ma żadnych tłustych śladów, które w znaczący sposób wpływają na zdjęcie to grucha jest wystarczającym rozwiązaniem.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów