Witam,
Mam problem z trybami P i Av w Powershot S5 IS. W tych trybach, aparat nie potrafi mi wybrac czasu dluzszego niz 1sek. i nie mam pojecia dlaczego i nie mam pojecia jak to zmienic. Instrukcja nic o tym nie mowi.
Oto przyklad:
1) W trybie M aparat mi pokazuje, ze prawidlowie naswietlenie dostane przy f3.5 i 2sek.
2) W trybie Tv ustawiam czas 2 sek. i aparat dobiera mi poprawnie przyslone f3.5 - co zgadza sie z ustawieniami z pkt.1).
3) W trybie Av ustawiam przyslone f3.5, naciskam spust do polowy, a aparat ustawia mi przyslone na f2.7, czas na 1 sek, i pokazuje, ze zdjecie bedzie niedoswietlone. Dlaczego wiec nie ustawi sobie dluzszego czasu?
4) W trybie P aparat ustawia czas 1 sek. i przyslone f2.7 i pokazuje ze zdjecie bedzie niedoswietlone. Dlaczego wiec nie ustawi sobie dluzszego czasu?
Czy ktos moze mi poradzic dlaczego pkt.3 i 4 nie dzialaja jak powinny? A moze dzialaja dobrze, tylko ja czegos nie rozumie. Jednak mialem juz kilka aparatow (rowniez Canonow) i w kazdym wszystkie tryby dzialaly poprawnie, a tutaj wydaje mi ze aparat uparcie nie chce ustawic czasow dluzszych niz 1 sek.
Pozdrawiam
Pawel