Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: rozkladowka gazeta itp.

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie rozkladowka gazeta itp.

Wiem ze nie ktorzy z czlonkow tego forum moga poszczycic sie swoimi zdjeciami na rozkladowkach.Mam pytanko w zwiazku z tym czy mieli zaaranzowane jakies zdjecia,czy poprostu wyslali do naczelnego gazety foto z propozycja.?Jak przebiega cos takiego w polskich i nie tylko polskich realiach?

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ze twoje foto pujdzie na rozkladowke lub okladke mozesz byc pewny tylko wtedy jezeli zlapiesz pijanego polityka dokonujacego samogwaltu w kszakach pod koscialem.(i to tez w sumie nie jest pewny bo moze ten polityk bedzie chcial miec to zdjecie bardziej niz twoja gazeta :P)
    W kazdym innym wypadku o tym co i gdzie jest w gazecie decyduja fotoedytorzy - jak fotoedytor dobry to nie da se w kasze dmuchac i nie ma przebacz: foto musi byc, dobre, w temacie itp itd. A jak ciamajda z gazety osiedlowej to co mu powiesz to zrobi. W duzym uogulnieniu to duza loteria gdzie pujda twoje foty po zdaniu ich redakcji (o agencjach nie wspominajac).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Army Zobacz posta
    Ze twoje foto pujdzie na rozkladowke lub okladke mozesz byc pewny tylko wtedy jezeli zlapiesz pijanego polityka dokonujacego samogwaltu w kszakach pod koscialem.(i to tez w sumie nie jest pewny bo moze ten polityk bedzie chcial miec to zdjecie bardziej niz twoja gazeta :P)
    W kazdym innym wypadku o tym co i gdzie jest w gazecie decyduja fotoedytorzy - jak fotoedytor dobry to nie da se w kasze dmuchac i nie ma przebacz: foto musi byc, dobre, w temacie itp itd. A jak ciamajda z gazety osiedlowej to co mu powiesz to zrobi. W duzym uogulnieniu to duza loteria gdzie pujda twoje foty po zdaniu ich redakcji (o agencjach nie wspominajac).
    Przegiąłeś...

http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3

"Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości."

Interpunkcji i gramatyki nie podkreślałem.

http://bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Vitez - są ludzie, którzy NIGDY nie będą pisać ortograficznie, są i tacy, którzy nie potrafią pisać w ogóle, a jak coś sklecą - długo trzeba dochodzić, co poeta miał na mysli. Wśród nich - dobrzy fotograficy. Sama znam jednego - robi urocze byki, potrafi wsadzić trzy w jedno słowo. A żebyś widział jego storczyki! Ech!
    Wybaczmy ludziom drobne grzechy, nam większe wybaczają
    __________________________________________________ ______________
    Ogłoszenie drobne: zamienię szóstkę z polskiego na mocną trojkę z fotografii

Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

Army chodzilo mi bardziej jak ludzie zaczynaja,czy wysylaja fotke ten pierwszy raz do jakiejs redkcji a pozniej juz maja kontakt. Czy trzeba kogos znac zeby wogole umiescic tak swoje zdjecie czy popostu zrobiles mega zdjecie i wysylas do jakiejs redakcji ktora moze byc potencjalnie zainteresowana.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Vitez - są ludzie, którzy NIGDY nie będą pisać ortograficznie
    Wystarczy przed wysłaniem sprawdzić (podałem stosowny link) - pół minuty czy minuta a już szacunek czytającym okazany. EOT.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja mam w firefoxie plugin 'google toolbar', jest tam narzędzie do sprawdzania pisowni. Niestety czasem zapominam sprawdzić tekst przed wysłaniem.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

niema jak posty na temat
    to zem sie cos dowiedzial

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    niema jak posty na temat
    to zem sie cos dowiedzial
    Bo wydaje mi się, że nie ma na to jakiejś uniwersalnej recepty. Mnie np. pomogły osobiste kontakty (nie była to rozkładówka ale zdjęcia ukazały się w bardzo prestiżowych zagranicznych pismach).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wystarczy przed wysłaniem sprawdzić (podałem stosowny link) - pół minuty czy minuta a już szacunek czytającym okazany. EOT.
    Aaa.. to co innego! Jak jest narzędzie - trzeba używać.
    Ech! Żeby takie narzędzia do poprawiania zdjęć były! Pyk... i wszystko ostre, pyk.. i poprawione naświetlenie, pyk...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów