Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Gudzowaty - WPP - Onet.pl - forum

Coś już napisał Awatar gareth

Domyślnie

Juz mnie zaczyna irytowac to najezdzanie na Gudzowatego... Typowe wlasnie jak to juz ktos powiedzial : p o l a c z k o w a n i e. Żal tyłek sciska "bo on mial lepszy start " itp. A ludzie-rodacy-polacy zamiast cieszyc sie z sukcesu rodaka to psioczenie i zazdrość (glupia do tego...) .

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Nie zazdroszczę mu ani podróży, ani sukcesów, ani zdjęć. Jego fotografie mogą się podobać, albo i nie - rzecz gustu. Nie mniej jednak wyróżnienie World Press Photo odbierał nie jeden, nie dwa razy, ale znacznie więcej. Wydaje mi się, że to o czymś świadczy. To nie jest przypadek. Nie zamierzam obstawać za T.Gudzowatym, ani za jego nazwijmy to "przeciwnikami". Ale może warto wykorzystać posiadany sprzęt, puścić wodze fantazji i stworzyć coś w warunkach na jakie możemy sobie pozwolić. Nagrody są ważne, ale w mojej ocenie nie najważniesze
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oczywiście zazdrość i zawiść są nieładne i nie ma co ich wywlekać - trzeba raczej tępić ich przejawy.

Moim zdaniem jak zwykle sprawa nie jest czarno biała. Fakt, że gościu może spędzać tyle czasu i robić tyle zdjęć do selekcji jakby mi nie przeszkadza, tylko mnie zasmuca. Bo patrząc na efekty wiem, że jest kilku geniuszy fotografii, którzy przy takich możliwościach stworzyli by arcydzieła i inteligentne prace. Szkoda, że to szczęście samostanowienia nie padło na kogoś z większym talentem. Na artystę a nie rzemieślnika.

A WPF? Ja nie odnajduję w wynikach tego konkursu takiej fotografii, która mnie pociąga. To raczej taki "Idol" w świecie fotografii.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    oczywiście zazdrość i zawiść są nieładne i nie ma co ich wywlekać - trzeba raczej tępić ich przejawy.

Moim zdaniem jak zwykle sprawa nie jest czarno biała. Fakt, że gościu może spędzać tyle czasu i robić tyle zdjęć do selekcji jakby mi nie przeszkadza, tylko mnie zasmuca. Bo patrząc na efekty wiem, że jest kilku geniuszy fotografii, którzy przy takich możliwościach stworzyli by arcydzieła i inteligentne prace. Szkoda, że to szczęście samostanowienia nie padło na kogoś z większym talentem. Na artystę a nie rzemieślnika.

A WPF? Ja nie odnajduję w wynikach tego konkursu takiej fotografii, która mnie pociąga. To raczej taki "Idol" w świecie fotografii.
    Jeśli pozwolisz - podpisuję się pod tym wszystkim co napisałeś - oburącz!!!
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Bo patrząc na efekty wiem, że jest kilku geniuszy fotografii, którzy przy takich możliwościach stworzyli by arcydzieła i inteligentne prace. Szkoda, że to szczęście samostanowienia nie padło na kogoś z większym talentem. Na artystę a nie rzemieślnika.

I to jest cało sedno sprawy - ja też uważam, że są wybitni fotograficy, którzy giną gdzieś w tle takich nadzianych rzemieślników z głośnym nazwiskiem. Wystarczy, że znana aktorka zrobi trochę niezłych zdjęć i już są tłumy na wystawach, pojawia się telewizja i propozycje wydania albumu.
    Kiedyś dostałem propozycję uczestniczenia w wojewódzkim konkursie fotograficznym. Przewodniczący klubu poradził wysłać prace, na których widnieją jakieś ważne osoby (pewnie miał na myśli wojewodę:-) ). Po czymś takim zrezygnowałem z uczestnictwa, skoro moja wyobraźnia nie ma znaczenia. Już nawet nie mam ochoty wystawiać swoich prac w innych miastach, robię to tylko dla wąskiego grona w swoim małym miasteczku...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    To Ty tak uważasz, inni jak widać sądzą zupełnie inaczej Byłbym bardzo ostrożny w ferowaniu takich wyroków.
    Gust jest rzeczą bardzo subiektywną i to, że ciocia Krysia uważa jelenia na rykowisku za 8-my cud świata nie znaczy, że jest on lepszy od Picassa. Nie dopuszczasz możliwości, że podobnie może być z Tobą?;-)
    Oczywiście, że dopuszczam taką możliwość, bo jestem wyjątkowo wymagającym odbiorcą i mam odmienny gust od cioci Krysi. Tylko dziwi mnie to, że stoisz po stronie tej cioci
    Ostatnio edytowane przez zanzibar ; 21-02-2008 o 20:20 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    I to jest cało sedno sprawy - ja też uważam, że są wybitni fotograficy, którzy giną gdzieś w tle takich nadzianych rzemieślników z głośnym nazwiskiem. ........ Oczywiście, że dopuszczam taką możliwość, bo jestem wyjątkowo wymagającym odbiorcą i mam odmienny gust od cioci Krysi. Tylko dziwi mnie to, że stoisz po stronie tej cioci
    Co stoi na przeszkodzie żebyś staną w szranki. Nic. Niczego nawet nie ryzykujesz. Zgłoś swoje zdjęcia na konkursy wszelakie i wygraj. Wygraj mimo że nie masz takich układów i takiej kasy. To będzie COŚ!!! Bo na razie te teksty o nadzianych rzemieślnikach niszczących wybitnych fotografików są mało wiarygodne. Wybacz jeśli uraziłem.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Potocznie sie mówi że większość wybitnych malarzy umarło w biedzie, nie wiem czy to prawda czy nie, ale widze że przenosi się tę tezę na fotografię, bogaty więc kiepski tylko pieniądze mu pomagają, biedny ale wybitny tylko brak pieniędzy mu nie pozwala... :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Co stoi na przeszkodzie żebyś staną w szranki. Nic. Niczego nawet nie ryzykujesz. Zgłoś swoje zdjęcia na konkursy wszelakie i wygraj. Wygraj mimo że nie masz takich układów i takiej kasy. To będzie COŚ!!! Bo na razie te teksty o nadzianych rzemieślnikach niszczących wybitnych fotografików są mało wiarygodne. Wybacz jeśli uraziłem.
    To żadna satysfakcja wygrać w konkursie, gdzie rządzą niejasne reguły. Zdjęć pod publiczkę nie mam zamiaru robić, bo mam swoje ambicje. Wolę przegrać w konkursie, gdzie wygrywają najlepsi.
    Żeby nie wyjść na zawistnego polaczka, podam jeden przykład broniący naszych wielkich twórców - kto mi wytłumaczy, dlaczego Krzysztof Kieślowski, jeden z nawiększych reżyserów wszechczasów nie otrzymał Oscara, tylko nominacje? Bo był za mało komercyjny? Jeszcze przed śmiercią był stawiany w jedym szeregu obok Bergmana, a najlepsze aktorki chciały zagrać choć raz w jego filmie (nawet bez gaży)! To na jego filmach uczyłem się jak obserwować świat i życie. Teraz więcej widzę i staram się utrwalić to na fotografii.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Każdy konkurs dotyczący jakiejkolwiek sztuki to plebiscyt co się komu podoba wśród członków jury.
    Nie da się inaczej z założenia.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie jest piękne to co jest piękne tylko to co się komuś podoba.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów