Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Gudzowaty - WPP - Onet.pl - forum

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Zacierasz skalę i odwracasz znaczenia.
    Czytając twoją wypowiedź od razu przychodzi mi na myśl np. takie zestawienie:

Doda - Waglewski

Łapiesz różnicę?

i do kolegi matmaka: piękne jest to co jest piękne w oczach ludzi wrażliwych. To co się większości podoba jest zazwyczaj tylko lekkostrawne i niewymagające.

http://www.youtube.com/watch?v=6ilfA...eature=related
    Krótko i treściwie! Widzę, że podobnie myślimy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    No i jakby sprawa się wyjaśniła. Twoimi pracami interesuje się kilku przyjaciół z malutkiego miasteczka, pracami Gudzowatego miliony różnych ludzi z całego świata. Łapiesz różnicę?
    Sztuka, jaka by nie była, musi przejść fazę weryfikacji. W przeciwnym razie potęguje w twórcy poczucie izolacji, niezrozumienia a w wielu przypadkach agresji.
    Mam w moim małym miasteczku przyjaciela, artystę. Prowadzi galeryjkę, w której wystawia wystawia swoje dzieła. Przychodzimy tam, dyskutujemy, wypijamy piwko i zjadamy kołaczyki (boskie). Ale przez wrodzony takt i przyjaźń nie dyskutujemy o sztuce.
    Ale o sztuce warto dyskutować, bo łatwiej ją będzie zrozumieć. Zdjęcia powstają w głowie i trzeba rozwijać swoją wyobraźnię. Przypomniałem sobie film o Helmucie Newtonie - jeden początkujący fotograf chciał poznać tajniki jego talentu. To nie jest kwestia warsztatu i ilości zrobionych klatek, tylko osobowości i wyobraźni.
    Ja nie ścigam się z Gudzowatym, jego prace są naprawdę dobre, ale myślę że nawet nasza "Kalina" ma lepsze "oko" i marnuje swój talent dokumentując śluby. Ale takie jest życie. Może czasami brakuje szczęścia?
    Ostatnio edytowane przez zanzibar ; 22-02-2008 o 23:50 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów