Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 98

Wątek: Alternatywne forum Canona.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kubaman, wybacz, ale o szukaniu wiedzy, to Ty...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Bardzo dobry pomysł ! ...Ja osobiście musiałem usuwać swój wątek ze swoimi zdjęciami, a to pewnie z tego względu, że kitem robiłem...
    P.S. Ja już dołączyłem. ...
    Sorry!! Ale ja nie mogę:P Zarejestrowałem się na podanym wyżej forum z tego względu, że wróżyłem mu przyszłość i zaufałem robiąc się jednym z pierwszy Userów. ...
    Popatrz, na obu forach coś Ci nie pasuje, na obu czujesz się krzywdzony czy też nierozumiany. Może czas zastanowić się nad formą własnej obecności na nich. Robisz wokół siebie dużo szumu, zakładasz bez potrzeby nowe wątki, zdarza się że w nieodpowiednich miejscach, na canon-foto, jak napisał MonteChristo wrzuciłeś na raz dużą ilość zdjęć bez jakiegokolwiek ładu i składu. Popatrz na całe rzesze na innych użytkowników, którzy sobie czasami coś napiszą, innym razem wrzucą zdjęcie i nie mają żadnych problemów z formułą forów, adminami/moderatorami ani też z innymi forumowiczami.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Popatrz, na obu forach coś Ci nie pasuje, na obu czujesz się krzywdzony czy też nierozumiany. Może czas zastanowić się nad formą własnej obecności na nich. Robisz wokół siebie dużo szumu, zakładasz bez potrzeby nowe wątki, zdarza się że w nieodpowiednich miejscach, na canon-foto, jak napisał MonteChristo wrzuciłeś na raz dużą ilość zdjęć bez jakiegokolwiek ładu i składu. Popatrz na całe rzesze na innych użytkowników, którzy sobie czasami coś napiszą, innym razem wrzucą zdjęcie i nie mają żadnych problemów z formułą forów, adminami/moderatorami ani też z innymi forumowiczami.
    Proszę Ciebie kolego ! Nie znasz całej sytuacji to nie wypowiadaj się na tematy! Jeszcze z takim przekonaniem. Może jeszcze napiszesz, że brak mi akceptacji i rodzice mnie nie kochają?? A. Nie mam jakichś problemów z brakiem dowartościowania siebie czy też jakichś większych kompleksów!
    Dałem dwa komentarze. Pierwszy pozytywny po zalogowaniu się po czym po 10 minutach dostałem BANA !! Rozumiesz BANA na IP ! Za co ?? Za to, że wrzuciłem 5 moich najlepszych zdjęć które zrobiłem kitem ! W wątku o najlepszych zdjęciach kitem. Po ok 5 minutach od wstawienia zdjęć o godzinie 4 w nocy , zero pytań, zero sprostowań po prostu nie przyjemny mail wysłany i BAN na IP. Mogłem się czuć urażony więc to wylałem na forum tym bardziej, że admin nie odpowiedział mi na maila w którym pytałem o co chodzi. Sam Admin już przeprosił chociaż nie musiał tego robić publicznie, bo na tym mi nie zależało i jak widzisz jwspólnie zakończyliśmy temat, a Ty dalej jakichś brudów się wyszukujesz.
    Co do tego forum! Raz zjechałeś mnie w którymś z wątku za zakładanie cały czas wątków - Przeprosiłem i przestałem ?? Czy to mało ??
    Ja może taką propozycje dla Ciebie zarzucą i będzie po dyskusji. Bo tak widzę, od czasu kiedy się pojawiłem na tym forum ciągle mnie docierasz z tego względu, że zadaje amatorskie pytania, że w ogóle pytam. Czy też śledzisz moje teksty i wyszukujesz się błędów ortograficznych to zamiast tego powalcz z tym amatorem( za mną ) w " Batlu " ?? Zobaczymy jak Twoja cała strona sprzętu oraz wieloletnie doświadczenie poradzi sobie? A co do problemów to jedyne co mam tutaj to z Tobą i chcę to w jakiś sensowny sposób rozwiązać. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 23-02-2008 o 13:47

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dałem dwa komentarze. Pierwszy pozytywny po zalogowaniu się po czym po 10 minutach dostałem BANA !! Rozumiesz BANA na IP !
    Hehe brzmi to jakby Cie normalnie wsadzili do aresztu na 48 h za przechodzenie w niedozwolonym miejscu

Pamietaj na mozliwosci zalogowania sie na wszystkich forach w necie zycie sie nie konczy Mozna sobie poczytac ksiazki, pofotografowac. Zeby az tak przezywac bana na nic nie znaczacym forum to troche przesada.

A to ze Cie gdzies MacGyver pojechal za robienie bledow ortograficzych to akurat sluszne. Nauczysz sie pisac i dzieki temu dolaczysz do elity Polakow znajacych w stopniu podstawowym swoj jezyk ojczysty.
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 23-02-2008 o 14:35
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No tych zdjęć było więcej niż 5 x 2 - nie bądź kłamczuszkiem Ja nie chcę w ogóle na CB pisać o tym, żeby nie było bicia piany i tzw. darmowej reklamy. Bo to chała. No ale Ty musisz wylewać gorzkie żale TU, a nie tam, gdzie dostałeś tego bana. Weź bądź facetem i nie jęcz jak baba po sąsiadkach. To żałosne. Masz mój e-mail, itd., itp.

Dżizas, nawet żebyś się nie załamał i miał co pokazywać kolegom jaki durny ten admin - przeprosiłem publicznie. Do tej pory nie widzę, ani tu, ani tam tych wszystkich zdjęć które byłeś łaskaw zamieścić, chętnie bym skonfrontował je z tymi adresami serwisów i galerii, które na nich były. Głowinie z tego powodu zablokowałem Ci konto, bo była chyba 3 w nocy i mi sie już spać chciało, a jak sobie wyobraziłem, że rano będę miał ze 100 wątków do usunięcia, bo jakiś dowcipniś wrzuca sobie wszystko to co znalazł na kompie, to po prostu wybrałem zablokowanie IP. Może to mało polityczne i profesjonalne, ale skuteczne. Ale chłopie - dość o tym. Bądź facetem, pogódź sie z tym. Wypij flaszkę i zapomnij. Flaszkę mogę nawet wysłać pocztą żeby mnie sumienie nie dręczyło, bo Ty masz depresję i jeszcze sobie coś złego zrobisz...

{Przepraszam w ogóle za pisanie tego tutaj, bo naprawdę nie chcę robić chamskich trików dla podbicia tematu, no ale młodzieniec mnie sprowokował - tutaj, choć rzecz się wydarzyła na innym w ogóle jakimś forum towarzyskim dla kilku kolesi - słuszna racja}
    Ostatnio edytowane przez MonteChristo ; 23-02-2008 o 14:49

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Podoba mi się układ działów tego nowego forum

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonteChristo Zobacz posta
    No tych zdjęć było więcej niż 5 x 2 - nie bądź kłamczuszkiem
    I dlatego ban na IP?!?!?!? Dziwne zwyczaje na poczatek... Wystarczylo zapytac w watku w ktory wrzucal, albo na PW...

Dziwne...

Wyjasniles potem i koniec. Po co tu wchodzisz i trollujesz moim zdaniem.

Ja nie chcę w ogóle na CB pisać o tym, żeby nie było bicia piany i tzw. darmowej reklamy.
    Ale caly czas to robisz!!!!

Bo to chała. No ale Ty musisz wylewać gorzkie żale TU, a nie tam, gdzie dostałeś tego bana. Weź bądź facetem i nie jęcz jak baba po sąsiadkach. To żałosne. Masz mój e-mail, itd., itp.
    Jego sprawa. A takie pisanie na granicy obrazania jest bardzo nie na miejscu.

Flaszkę mogę nawet wysłać pocztą żeby mnie sumienie nie dręczyło, bo Ty masz depresję i jeszcze sobie coś złego zrobisz...
    Czlowieku co Ty wypisujesz?!?!?!? I Ty masz ambicje prowadzic forum KULTURALNYCH dyskusji o fotografii?!?!?!?!?

Wez przyklad z Piotra z forum Nikona. On nigdy by tak nic nie napisal!

Bardzo jestem zniesmaczony. Miala byc alternatywa, tymczasem jest prosta droga do pralni...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    "Zdjęcia - kategorie tematyczne" jest pełno słabizny (dobre foty oczywiście też są, ale większości to one tam nie stanowią). Nie twierdzę że jest to złe, internetowe forum związane ze sprzętem to nie Muzeum Narodowe i każdy ma prawo pokazać co tam sobie ufoci, ale jak dla mnie nie świadczy to w żadne sposób o wyjątkowości czy wręcz unikatowości takiego forum.
    Tak jak wspominasz, każdy może zamieszczać zdjęcia. Chyba nie sądzisz że o jakości forum stanowią tylko i wyłącznie zdjęcia i to czy są słabe czy piękne. (Chyba że stworzysz dwa nowe fora - dla pięknych i dla brzydkich zdjęć). Wyjątkowość Nikona to dla mnie przede wszystkim to, że można porozmawiać: o sprzęcie, poddać pod ocenę fotografie (uzyskać nowe przydatne rady), jak również porozmawiać prawie o wszystkim w Cafe - to właśnie wpływa na to że możemy się poczuć jak rodzina.
    Mateusz Książkiewicz
    AG/AP
    Canon i NIKON

Domyślnie

Chyba wmanewruję się w tą dyskusję...
    McKane ma rację - zbyt personifikujecie to wirtualne życie, zapominając o tym prawdziwym...
    Jeszcze trochę i web-roboty (albo nowy rodzaj ludzi, specjalnie do tego przygotowanych i pewnie wychodowanych aby całe życie to robić od rana do wieczora- ba...do nocy ) będą zakładać nowe fora, pilnować aktualnych, a szpitale psychiatryczne przyjmować ludzi z nowymi zjawiskami chorobowymi: " panie doktorze a ten (tu wstawić nick) to się mnie czepia, prześladuje i mam omamy, a do tego to już dręczą mnie natręctwa myślowe itp. itd.., uczestniczę w 27 forach sprzętowych (nikon, canon, canon2, nikkor, whirpool, Diesel Jeans, ikea, wiertła udarowe i ostanio zapisałem się na forum maszyn samojezdnych bez kierowcy) i jednym forum o forach, co mam robić?" - normalnie co niektórzy traktujecie to nazbyt osobiście- czyżby nowa choroba cywilizacyjna po aids?

Forum to tylko miejsce w sieci, aby zajrzeć w razie powstałego problemu lub dręczącej kwestii...lub podzielić się czymś WARTOŚCIOWYM - bo to klu każdego forum sprzętowego - i tak postrzegam forum Canona - dobrze, że jest sprzętowe, bo takie ma być - a same fotografie to już zupełnie inna historia (nie neguję tego, ale nie podniecam się na każdy cykpstryk, bo lepiej przespacerować się do pobliskiej galerii ......tak jakby w warsztacie samochodowym pitolić o tym, czy słusznie pod tesko i realem są skrzyżowania równorzędne, a w Pcimiu Dolnym to kiepsko się prowdziło na drodze bo nawierzchnia śliska i dziurawa, no i czy na zakręcie śmierci słusznie jechałem 45km/h, bo martwię się, że prawie wypadłem z niego...i jeszcze zapytam o to czy może są w tym warsztacie tacy co mieli podobne problemy do moich, to byśmy wspólnie potestowali któregoś dnia pokonywanie zakrętu śmierci z prędkością podobną a może nabierając wspólnie doświadcznia (ba wspólnie to już efekt synergii) i pokonali go szybciej....

A druga rzecz, stara prawda marketingowa: cokolowiek o Tobie gadają - byle gadali
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 23-02-2008 o 19:35

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gdyby każdy zaglądał tylko w razie powstałego problemu, to marnie by forum wygladało. Potrzebni jeszcze są tacy, co zaglądają, żeby pomóc w rozwiązaniu problemu Pasożycik

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów