Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 98

Wątek: Alternatywne forum Canona.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

no...że zdjęcia robią!
    Pozdrawiam,
    Michał

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ludzie to forum canon chyba oryginalny nie jakaś podróba, mają być konkursy z nagrodami... za najlepsze nawet aparaty...

Dopiero zaczyna

Smile

Cytat Zamieszczone przez Yenox Zobacz posta
    no...że zdjęcia robią!
    :razz: dobry żart
    [SIGPIC][/SIGPIC]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Oto co zrobili nam chłopaki od Nikona...
    [w temacie o alternatywnym forum canona]

ehh...
    ktos ma w oku do d* kerning, ale pomysl, choc niewyszukany, dobry jest. a przy tym trafny

fajne jest

ja dorzuce moje ulubione:

www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar emiel
    Miasto
    Okolica piękna, ale dziura zajebista...
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    17-50mm|70-200mm|50mm|85mm|100mm|8mm|Lampki|Statyw...

www.forum.subaru.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ktos ma w oku do d* kerning, ale pomysl, choc niewyszukany, dobry jest. a przy tym trafny

fajne jest (....)
    Dla mnie raczej prymitywne i obraźliwe ale cóż "de gustibus.." .

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)
    ja dorzuce moje ulubione:

To jest świetne i bardzo prawdziwe .

Przy tym nie popadajmy w jakąś paranoję to forum o sprzęcie, a nie o zdjęciach (przynajmniej takie wydaje się jego założenie). Jest kilka for zdjęciowych (zresztą na niektórych szambo jest nieziemskie) i tam sobie każdy może dyskutować o zdjęciach ile chce. Nie róbmy znowu jakiejś tragedii z tego że głównie się tu gada o sprzęcie, a gdzie niby mamy to robić?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dla mnie raczej prymitywne i obraźliwe ale cóż "de gustibus.." .
    ale co... slowo ktores jest obrazliwe? onan?

o tu jest: http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=nl...d%2C+singapore

:-D
    www albo tez flickr

Andrew1973
    Guest

Domyślnie

Oto co zrobili nam chłopaki od Nikona...
    [w temacie o alternatywnym forum canona]

ehh...
    Ale to przecież niewiele odbiega od prawdy. Na CB ze świecą szukać dobrej fotki ale za to roi się tu od wpisów onanistów sprzętowych którzy dysponując sprzętem za ponad 20 tysiaków narzekają że im L-ka mydli, w 1Ds autofocus się gubi itd. (zapewne zapomnieli wyłączyć tryb maro albo coś w tym stylu...). Wartość takich postów jest zerowa więc nie dziwię się że z jednej strony nikoniarze z nasz szydzą a z drugiej użytkownicy Canona którzy używają aparatu do fotografowania a nie do masturbacji przenoszą się na inne fora. Jeżeli ktoś uważa że nie mam racji to proszę bez emocji zajrzeć na forum NIKONA i porównać. Tam ludzie GORSZYM sprzętem robią fotki których tu próżno szukać. Natomiast na CB posiadacze "topowych" Canonów wrzucają zdjęcia rupieci leżących na biurku.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrew1973 Zobacz posta
    Ale to przecież niewiele odbiega od prawdy. Na CB ze świecą szukać dobrej fotki ale za to roi się tu od wpisów onanistów sprzętowych którzy dysponując sprzętem za ponad 20 tysiaków narzekają że im L-ka mydli, w 1Ds autofocus się gubi itd. (zapewne zapomnieli wyłączyć tryb maro albo coś w tym stylu...).
    zgadza sie, aczkolwiek to o czym piszesz to jest cecha forum, a niekoniecznie jego wada

Wartość takich postów jest zerowa
    a to jest mocno ryzykowna teza. zwazywszy na to, ze przychodza tu ludzie z czesto istotnymi problemami/pytaniami sprzetowymi i znajduja odpowiedzi

więc nie dziwię się że z jednej strony nikoniarze z nasz szydzą
    alez sie przejelem...

zwlaszcza jak pomysle, ze powodem poczucia wyzszosci ma byc mozliwosc prezentowania zdjec. zdjec, ktore nazbyt czesto nie sa warte obejrzenia

Jeżeli ktoś uważa że nie mam racji to proszę bez emocji zajrzeć na forum NIKONA i porównać. Tam ludzie GORSZYM sprzętem robią fotki których tu próżno szukać.
    to chyba inne forum ogladasz, albo cos sie zmienilo, bo ja z SUN nie kojarze jakiegos zalewu wysokiej jakosci tworczosci. bylo troche dobrych autorow, ale w zalewie wyfocin nielatwo bylo ich znalezc

tak zeby ustalic pewna rzecz: owszem, ja rowniez uwazam, ze system CB zniecheca do pokazywania swojego dorobku i przyczynia sie mocno do takiego a nie innego postrzegania tego forum. ilosc durnych watkow roztrzasajacych walkowany setki razy wybor miedzy obiektywem A a B tez jest dolujaca.

ale na pewno ostatnim co by mi przyszlo do glowy jest korzystanie z takiego forum do prezentacji zdjec. takie forum sa pelne fotograficznych imbecyli, dla ktorych ostrosc jest kluczowym kryterium oceny, a wiedza o kompozycji konczy sie na znajomosci terminu trojpodzial (i w 99 na 100 przypadkow niewiedzy co to tak naprawde jest). do prezentacji sluzy plfoto albo digart, gdzie jednak troche latwiej trafic komentujacych nieograniczonych do rozumienia fotografii przez pryzmat sprzetu. nie zeby komentujacy na plfoto czy digart byli faktycznie z wyzszej polki ale oderwanie od p... o sprzecie jest tu jednak lepsze.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 21-02-2008 o 00:52
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale to przecież niewiele odbiega od prawdy. Na CB ze świecą szukać dobrej fotki ale za to roi się tu od wpisów onanistów sprzętowych którzy dysponując sprzętem za ponad 20 tysiaków narzekają że im L-ka mydli, w 1Ds autofocus się gubi itd. (zapewne zapomnieli wyłączyć tryb maro albo coś w tym stylu...). Wartość takich postów jest zerowa więc nie dziwię się że z jednej strony nikoniarze z nasz szydzą a z drugiej użytkownicy Canona którzy używają aparatu do fotografowania a nie do masturbacji przenoszą się na inne fora. Jeżeli ktoś uważa że nie mam racji to proszę bez emocji zajrzeć na forum NIKONA i porównać. Tam ludzie GORSZYM sprzętem robią fotki których tu próżno szukać. Natomiast na CB posiadacze "topowych" Canonów wrzucają zdjęcia rupieci leżących na biurku.
    Powtarzasz te frazesy już w którymś wątku. Jeśli to forum jest dla Ciebie takie tragiczne to co Ty tu jeszcze robisz?

Akustyk - chodziło mi o znaczenie i przesłanie. Poza tym moderator takich rzeczy nie powinien robić. No ale każdy ma prawo do własnej oceny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów