Podlacze sie do tematu....jak wyglada sprawa z hokejem na lodzie ?
Zapewne 70-200 f/2.8Ja tak mysle, pofocić cos zza bandy przy plexi tylko ze nie dorobilem sie jeszcze e"L"ki
![]()
Podlacze sie do tematu....jak wyglada sprawa z hokejem na lodzie ?
Zapewne 70-200 f/2.8Ja tak mysle, pofocić cos zza bandy przy plexi tylko ze nie dorobilem sie jeszcze e"L"ki
![]()
Canon 50 D, Canon 50 mm f/1.8, Tamron 28-75mm f/2.8, kit.
Wziąłem porobiłem i coś tam wyszło ;-) Pobłyskałem se i dobrze było. Pokażę coś później bo nie chce mi się obrabiac teraz :-P Ale za to byłem wczoraj na Pedro's Cup i ma paręfotek i pytanie do was. Czy to się ogólnie jakoś prezentuje? A i dodatkowo jeszcze czy jest szansa żebym to gdzieś sprzedał? Macie może jakieś namiary na kogoś kto by był zainteresowany(oczywiście jeżeli w ogóle się nie skompromituję czymś takim ;-P ) i nie mówię tutaj o jakiś kokosach. Jak sprzedawałem foty do lokalnej gazety to dostawałem 20zł za klatkę i to by mi stykło ;-) Kilka sampli:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Przepraszam, że tak dużo ale chciałęm zrobic przeglądówkę
P.S. miałem 70-200/2.8 ;-)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
2 jest fajne. 7 byloby fajne, gdyby bylo proste. 1 prosi sie o pionowy kadr. reszta albo krzywa albo za ciasne kadry wedlug mnie.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Uogólniając - fajne są te, gdzie nie ma "kija" który przeskakują - oprócz 8-ki która ma coś w sobie i tak.
Generalnie nieźle.
Chociaż np kadr 7 z Yelenką fajniej by wyglądał (moim zdaniem oczywiście) bardziej z przodu, niż z boku.
Dla mnie tez 2ka najlepsza - Dla MNIE wiekoszc mogla by miec ciekawszy moment i jakis pkt. odniesienia do wysokosci. Swiatelko miales kozik.
Co do sprzedania to nadzieja zawsze jest - ale takie "zapowiadane" akcje sa obstawiane przez fotografow agencyjnych wiec musial bys miec cos WOW czego nikt inny nie mial albo byc jedynym na tej imprezie.
A co do glownego problemu to niestety ten typ fotografii jest najbardziej chajso-chlonny i przebacz nie ma. Sprzet musi byc taki zeby nie przeszkadzal, ostatecznie monopod pozostaje lub zmiana kierunku na packshoty :P
Ostatnio edytowane przez Army ; 21-02-2008 o 20:52