Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Obiektyw do sportu w hali

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    ..... ostatecznie będziesz musiał wysupłać kasę na 70-200 f/2,8
    Tak jest. W ciemnych halach nie ma kompromisów. Czwórka jest świetnym obiektywem, ale przy f4 sito mozna fotografować (na 1600!) tylko tam, gdzie np. Polsat dopali. Jeszcze gorzej jest z ręczną. W większości hal nie ma mowy o czymś> 2,8. Taki obowiązkowy sprzęt to 70 -200/2,8 lub 300/2,8. W pierwszym przypadku pożądany, a drugim obowiązkowy monopod. To trochę waży . Myśląc poważnie o sporcie w hali nie należy kupować 70-200/4. I rzeczywiście nalepiej fotografować z wysoka, z trybun albo galerii.

BorysKP
    Guest

Domyślnie

Nie wiem jakiej rangi to są zawody, ale lampa na siatce nie jest dobrym pomysłem, bo przeszkadza w grze i w pracy sędziego. Jestem sędzią, więc coś o tym wiem. 1/250 nie jest najgorsza. Wszystko zależy od tego jak dynamiczna jest gra. Moja rada: bierz aparat i rób zdjęcia. Ryzykujesz tylko to, że nie wyjdą. Zyskasz jednak wiedzę i doświadczenie. Powodzenia

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Czasami jednak warto też usiąść na poziomie parkietu bo też można złapać fajne ujęcie a przynajmniej inne niż wszyscy. Takie dwa przykłady ode mnie:

Robione oczywiście 70-200 2,8
    Ostatnio edytowane przez decha ; 19-02-2008 o 23:54

mch
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Czasami mi się wydaje, że ludzie nie czytają postów a tylko tematy.
    Tak czy inaczej przy rozwazaniu zakupu szkla do sportu prawie zawsze konczy sie na 70-200 2.8, o czym juz wspomnieli poprzednicy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zawody szkolne, mecz finałowy ale prawdziwy sędzia będzie. Chłopaki sami mnie proszą o foty. Grają dośc dynamicznie tym bardziej, że sie gubią czasem i improwizują :-P Bez lampy nie wydole powyżej 1/160 na bank bo sala baaaardzo ciemna. Kilka słabych lampek pod sufitem :/
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

decha: drugie ok. ale pierwsze z tym żółtym panem??
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

W siatkówce to jest ogólny problem z takimi "żółtymi panami" wchodzącymi w kadr.
    ,

Bywalec Awatar decha
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    decha: drugie ok. ale pierwsze z tym żółtym panem??
    To z żółtym panem w wersji oficjalnej jest ciaśniej kadrowana tak, że żółtego pana nie ma. Chodziło mi tu bardziej o pokazanie tła jakim są często kibice bo właściwie tylko po to robię na meczach tych kilka kadrów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sepq Zobacz posta
    W siatkówce to jest ogólny problem z takimi "żółtymi panami" wchodzącymi w kadr.
    I właśnie dlatego większosć zdjęć się robi z trybun, wtedy nie ma takich problemów i twarze nie są pozasłaniane taśmą.
    Ostatnio edytowane przez decha ; 20-02-2008 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost

BorysKP
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Zawody szkolne, mecz finałowy ale prawdziwy sędzia będzie. Chłopaki sami mnie proszą o foty. Grają dośc dynamicznie tym bardziej, że sie gubią czasem i improwizują :-P Bez lampy nie wydole powyżej 1/160 na bank bo sala baaaardzo ciemna. Kilka słabych lampek pod sufitem :/
    Zabierz lampę i próbuj. Może sędzia pozwoli Nie poddawaj się bez walki. Ja za pierwszym razem na meczu siatkówki zrobiłem 80 fotek, z czego 5 nadawało się do pokazania. Gdybym nie spróbował, to byłbym biedniejszy o 5 fotek i doświadczenie. Nauczysz się, to może kiedyś spotkamy się na meczu Centrostalu i zrobimy kilka fotek.

Domyślnie

decha, a może deko cieplej? wlazły AŻ TAK blady nie jest.
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów