Maska samościemniająca się, rękawice po łokcie, butla ArCO2, 100A i eLa w gumowanym imadle z elektrodą wpiętą w EF - niezłe klimaty
Cola (+whisky z lodem!) albo zwykła setka, grafit, WD,kombinerki, lodówka (albo suszarka!), dwie deseczki, nóż, łyżeczka ew. siarczek molibdenu (?!) - nooooo, to wątek dla tych, którzy na konkretne pytanie chcieliby "sofort!" konkretnej odpowiedzi
No a mówią, że fotografia to lekkie hobby .
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
Gdzieś powinny być na forum moje przygody z zaciętą UVką W skrócie: po wypróbowaniu sznurka, otwieracza do słoików (specjalnie kupiony!) i paru innych narzędzi skończyło się wizytą w serwisie, gdzie panowie poradzili sobie w 5min, sposobem mi bliżej nieznanym.
U mnie podobnie. Jak mi "upadł" 24-105 to wgięty filtr też się zaciął.
Żadne sposoby nie opmogły, oddałem na Żytnią w celem kosztorysu naprawy, nie zdecydowałem się na naprawę ale oddali ze zdjętym filtrem.