A że tak głupio spytam - pytałeś czy wywołują ręcznie?
Bo ja to może dziwny jestem, ale zawsze pytam przed oddaniem rolki slajdu, czy wywołują slajdy.
Gdybym nie wołał BW w łazience, to sądzę, że o to także bym pytał...
A że tak głupio spytam - pytałeś czy wywołują ręcznie?
Bo ja to może dziwny jestem, ale zawsze pytam przed oddaniem rolki slajdu, czy wywołują slajdy.
Gdybym nie wołał BW w łazience, to sądzę, że o to także bym pytał...
Gdybym pytał, to by mi powiedzieli że nie wywołują i bym nie oddał.
Po pierwsze : wiedziałem że niektóre są ręcznie wywoływane, a niektóre C-41
Po drugie : zupełnie zapomniałem o tym, że ta Delta jest do ręcznego
Po trzecie : nie wiedziałem, że MM nie jest na tyle spostrzegawcza żeby mnie o tym poinformować, że u nich tego mi nie zrobią.
Po czwarte : każdy może się pomylić i basta. Na drugi raz będę już wiedział.
Dziękuję wszystkim za pomoc, przepraszam urażonych moimi wypowiedziami, proszę o wyrozumiałość i o postawienie się w mojej sytuacji.
EOT
czyli zaniosłeś film o którym wiedziałeś że trzeba go wywołać w specjalny sposób a mimo to nie zapytałeś o to czy taka usługa jest w ogóle możliwa, nie powiedziałeś obsłudze że chcesz żeby film został wywołany w jakiś specjalny sposób,
nie piszesz nic o tym czy na kasecie były czytelne informacje dotyczące rodzaju filmu (bo przecież nalepka z kasety mogła być zerwana)
ponadto w chwili odbierania filmu wiesz że film został "zepsuty" a mimo to płacisz tylko po to żeby wrócić i zrobić awanturę
Mam nadzieję że technik przy labie dobrze wiedział co robi i specjalnie sp... ci film myśląc "o jakiś jeleń przyniósł film do ręcznego wywołania i chce żeby go zepsućhahaha no to mu go zepsujemy hahaha"
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Ten watek delikatnie mowiac jest "niesmaczny" - mowa o "naciaganiu", ocenie bezpodstawnej kogos kompetencji wg plci itd.
micles - zastanow sie na spokojnie czy napewno zachowales sie i analizujesz ten "case" uczciwie przed i po sprawie.
Zycze Abys wyciagnal pozytywne wnioski.
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
Przestańcie się już znęcać nad skruszonym nieomylni... :rolleyes:
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Wiedziałem, ale podczas oddawania zapomniałem, a nawet jakbym pamiętał, to i tak bym się nie zapytał, bo lab to lab i to oni wiedzą czy wywołują czy nie.
Tak, specjalnie zerwałem, i jeszcze nakleiłem naklejkę od innego, wywoływanego w C-41. Oczywiście, że była naklejka czytelna. Pracownicy, którzy przyjmowali mnie z reklamacją mówili, że oni nigdy by Delty nie wołali w C-41 i że tamta co wołała to się na pewno zapomniała.
Po pierwsze nie awanturę, tylko reklamację, a po drugie to co, miałem zostawić negatyw zapominając o całej sprawie?
Tak, a może zrobił jeszcze lepiej : oddał mi czystą kliszę, a moją zabrał do siebie, wywołał i wysłał zdjęcia na konkurs? Proszę, dajcie już spokój...
Otóż to.
Jakby co, to MM odpisało pismem, że mogę przyjść z nim jako z talonem 50zł na zakupy w MM.
kiedyś oddalem juz wywolane przeze mnie ilfody do skanowania(negatywów) bylo tego ok 5sztuk jaki efekt ??
Przez 3 negatywy przebiegala idealna prosta rysa i co mozna bylo z tym zrobić ??
Gdzie to bylo nie bede reklamował labu.
Zdjecia tez nie byly na tych negatywach jakies genialne, bo to byl tylko spacerowy plenerek, ale mimo wszystko i tak dalo sie z tych negatywów wyciągnąć coś na papier bez wiekszej szkody dla zdjec. Jednak niechec pozostaje.