Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: Rekompensata za zepsuty negatyw.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A że tak głupio spytam - pytałeś czy wywołują ręcznie?
    Bo ja to może dziwny jestem, ale zawsze pytam przed oddaniem rolki slajdu, czy wywołują slajdy.
    Gdybym nie wołał BW w łazience, to sądzę, że o to także bym pytał...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Bo ja to może dziwny jestem, ale zawsze pytam przed oddaniem rolki slajdu, czy wywołują slajdy.
    też nie mogę się doczekać na odpowiedź
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Gdybym pytał, to by mi powiedzieli że nie wywołują i bym nie oddał.
    Po pierwsze : wiedziałem że niektóre są ręcznie wywoływane, a niektóre C-41
    Po drugie : zupełnie zapomniałem o tym, że ta Delta jest do ręcznego
    Po trzecie : nie wiedziałem, że MM nie jest na tyle spostrzegawcza żeby mnie o tym poinformować, że u nich tego mi nie zrobią.
    Po czwarte : każdy może się pomylić i basta. Na drugi raz będę już wiedział.

Dziękuję wszystkim za pomoc, przepraszam urażonych moimi wypowiedziami, proszę o wyrozumiałość i o postawienie się w mojej sytuacji.

EOT

Miasto
    kielce

Domyślnie

czyli zaniosłeś film o którym wiedziałeś że trzeba go wywołać w specjalny sposób a mimo to nie zapytałeś o to czy taka usługa jest w ogóle możliwa, nie powiedziałeś obsłudze że chcesz żeby film został wywołany w jakiś specjalny sposób,
    nie piszesz nic o tym czy na kasecie były czytelne informacje dotyczące rodzaju filmu (bo przecież nalepka z kasety mogła być zerwana)

ponadto w chwili odbierania filmu wiesz że film został "zepsuty" a mimo to płacisz tylko po to żeby wrócić i zrobić awanturę

Mam nadzieję że technik przy labie dobrze wiedział co robi i specjalnie sp... ci film myśląc "o jakiś jeleń przyniósł film do ręcznego wywołania i chce żeby go zepsuć hahaha no to mu go zepsujemy hahaha"

Uzależniony

Domyślnie

Ten watek delikatnie mowiac jest "niesmaczny" - mowa o "naciaganiu", ocenie bezpodstawnej kogos kompetencji wg plci itd.
    micles - zastanow sie na spokojnie czy napewno zachowales sie i analizujesz ten "case" uczciwie przed i po sprawie.
    Zycze Abys wyciagnal pozytywne wnioski.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Przestańcie się już znęcać nad skruszonym nieomylni... :rolleyes:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    czyli zaniosłeś film o którym wiedziałeś że trzeba go wywołać w specjalny sposób a mimo to nie zapytałeś o to czy taka usługa jest w ogóle możliwa, nie powiedziałeś obsłudze że chcesz żeby film został wywołany w jakiś specjalny sposób,
    Wiedziałem, ale podczas oddawania zapomniałem, a nawet jakbym pamiętał, to i tak bym się nie zapytał, bo lab to lab i to oni wiedzą czy wywołują czy nie.
    nie piszesz nic o tym czy na kasecie były czytelne informacje dotyczące rodzaju filmu (bo przecież nalepka z kasety mogła być zerwana)
    Tak, specjalnie zerwałem, i jeszcze nakleiłem naklejkę od innego, wywoływanego w C-41. Oczywiście, że była naklejka czytelna. Pracownicy, którzy przyjmowali mnie z reklamacją mówili, że oni nigdy by Delty nie wołali w C-41 i że tamta co wołała to się na pewno zapomniała.
    ponadto w chwili odbierania filmu wiesz że film został "zepsuty" a mimo to płacisz tylko po to żeby wrócić i zrobić awanturę
    Po pierwsze nie awanturę, tylko reklamację, a po drugie to co, miałem zostawić negatyw zapominając o całej sprawie?
    Mam nadzieję że technik przy labie dobrze wiedział co robi i specjalnie sp... ci film myśląc "o jakiś jeleń przyniósł film do ręcznego wywołania i chce żeby go zepsuć hahaha no to mu go zepsujemy hahaha"
    Tak, a może zrobił jeszcze lepiej : oddał mi czystą kliszę, a moją zabrał do siebie, wywołał i wysłał zdjęcia na konkurs? Proszę, dajcie już spokój...

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Otóż to.

Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta

aaaa dlaczego

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakby co, to MM odpisało pismem, że mogę przyjść z nim jako z talonem 50zł na zakupy w MM.

Domyślnie

kiedyś oddalem juz wywolane przeze mnie ilfody do skanowania(negatywów) bylo tego ok 5sztuk jaki efekt ??

Przez 3 negatywy przebiegala idealna prosta rysa i co mozna bylo z tym zrobić ??

Gdzie to bylo nie bede reklamował labu.

Zdjecia tez nie byly na tych negatywach jakies genialne, bo to byl tylko spacerowy plenerek, ale mimo wszystko i tak dalo sie z tych negatywów wyciągnąć coś na papier bez wiekszej szkody dla zdjec. Jednak niechec pozostaje.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów