ja już wymieniłem i póki co jest OK. Całe szczęście, że te karty mają wieczystą gwarancję i mój sprzedawca nie robił żadnych problemów. Wyjął drugą, zapakowaną i po 30 sekundach miałem nową 8)
ja już wymieniłem i póki co jest OK. Całe szczęście, że te karty mają wieczystą gwarancję i mój sprzedawca nie robił żadnych problemów. Wyjął drugą, zapakowaną i po 30 sekundach miałem nową 8)
Mi w ten sam sposob padla Kingstone Elite 512, wymienili mi ja na nowa ale jej juz nie uzywam bo mam awersje..
Generalnie duzy wplyw na to czy karta sie uszkodzi itp ma to jak sie ja uzytkuje..
I tak np. jesli wyjmujesz karte z czytnika nie robiac wczesniej systemowo bezpiecznego odlanczania, zapis na karte podczas zaniku zasilania np wyczerpana bateria itp. cf sa bardzo podatne na te rzeczy..
to ja musiałem mieć pecha...
nigdy karty nie wyjmuję, bo nie mam czytnika, prosto z aparatu jadę. A jednak...
Ale utraconych zdjec przez pad karty to ci sprzedawca nie odzyskaZamieszczone przez Kubaman
- na to niestety nie ma wieczystej gwarancji.
Czasem moze byc szkoda jakis zdjec... nawet bardzo. Ale nie przesadzajmy - tak dobra realizacje gwarancji nie czesto mozna spotkac. Wiec raczej trzeba byc zadowolonym.Zamieszczone przez Vitez
To tak jak zanosisz cos do fotografa z zamowieniem odbitek - przewaznie jest klauzula, ze w razie czego "tylko zwrot kosztow materialow".
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Ano trzeba byc zadowolonym - ze firma jest swiadoma jak latwo i czesto padaja jej produkty i by nie tracic przez to twarzy - bezproblemowo je wymieniaZamieszczone przez eternus
![]()
I pewnie dlatego sa takie tanie, bo koszt wymiany jest wliczony w cene :>Zamieszczone przez Vitez
ladny cynizm - nieprawdaz?![]()
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Witam,
Jestem obecnie na etapie kupna karty 512 do Eos300d. I mam dylemat czy kupic kingstona EP, czy dopłacić jakies 50zl i wziąść SanDisc Ultra II. Powiedzcie mi co bedzie lepsze.
Dzieki
Witam,Zamieszczone przez Lech_81
Ponoc Sandiski sa mniej awaryjne.
Mi tez przytrafila sie tragedia z Kongstonem. Co dziwne moj przypadek jest jedyny wsrod wszystkich klientow sklepu w ktorym kupowalem (wlasciciel jest moim znajomym i sprzedaje tych kart naprawde sporo). Karty UltraII w 300D nie wykorzystasz ...dopiero w czytniku przyda sie jej szybszy transfer.
Edit:
Kto wie, moze z ta awaryjnoscia Kingstonow jest tak, ze jest ich po prostu wiecej (sa tansze) niz Sandiskow i dlatego ich awaryjnosc % jest wieksza![]()
Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 11-05-2005 o 11:05