Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Problem z kartą?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja już wymieniłem i póki co jest OK. Całe szczęście, że te karty mają wieczystą gwarancję i mój sprzedawca nie robił żadnych problemów. Wyjął drugą, zapakowaną i po 30 sekundach miałem nową 8)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Mi w ten sam sposob padla Kingstone Elite 512, wymienili mi ja na nowa ale jej juz nie uzywam bo mam awersje..

Generalnie duzy wplyw na to czy karta sie uszkodzi itp ma to jak sie ja uzytkuje..
    I tak np. jesli wyjmujesz karte z czytnika nie robiac wczesniej systemowo bezpiecznego odlanczania, zapis na karte podczas zaniku zasilania np wyczerpana bateria itp. cf sa bardzo podatne na te rzeczy..

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to ja musiałem mieć pecha...
    nigdy karty nie wyjmuję, bo nie mam czytnika, prosto z aparatu jadę. A jednak...
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Całe szczęście, że te karty mają wieczystą gwarancję i mój sprzedawca nie robił żadnych problemów. Wyjął drugą, zapakowaną i po 30 sekundach miałem nową 8)
    Ale utraconych zdjec przez pad karty to ci sprzedawca nie odzyska - na to niestety nie ma wieczystej gwarancji.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ale utraconych zdjec przez pad karty to ci sprzedawca nie odzyska - na to niestety nie ma wieczystej gwarancji.
    Czasem moze byc szkoda jakis zdjec... nawet bardzo. Ale nie przesadzajmy - tak dobra realizacje gwarancji nie czesto mozna spotkac. Wiec raczej trzeba byc zadowolonym.

To tak jak zanosisz cos do fotografa z zamowieniem odbitek - przewaznie jest klauzula, ze w razie czego "tylko zwrot kosztow materialow".
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    Ale nie przesadzajmy - tak dobra realizacje gwarancji nie czesto mozna spotkac. Wiec raczej trzeba byc zadowolonym.
    Ano trzeba byc zadowolonym - ze firma jest swiadoma jak latwo i czesto padaja jej produkty i by nie tracic przez to twarzy - bezproblemowo je wymienia

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ano trzeba byc zadowolonym - ze firma jest swiadoma jak latwo i czesto padaja jej produkty i by nie tracic przez to twarzy - bezproblemowo je wymienia
    I pewnie dlatego sa takie tanie, bo koszt wymiany jest wliczony w cene :>
    ladny cynizm - nieprawdaz?
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Lech_81
    Guest

Domyślnie

Witam,
    Jestem obecnie na etapie kupna karty 512 do Eos300d. I mam dylemat czy kupic kingstona EP, czy dopłacić jakies 50zl i wziąść SanDisc Ultra II. Powiedzcie mi co bedzie lepsze.
    Dzieki

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Doplacic...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lech_81
    Witam,
    Jestem obecnie na etapie kupna karty 512 do Eos300d. I mam dylemat czy kupic kingstona EP, czy dopłacić jakies 50zl i wziąść SanDisc Ultra II. Powiedzcie mi co bedzie lepsze.
    Dzieki
    Witam,

Ponoc Sandiski sa mniej awaryjne.
    Mi tez przytrafila sie tragedia z Kongstonem. Co dziwne moj przypadek jest jedyny wsrod wszystkich klientow sklepu w ktorym kupowalem (wlasciciel jest moim znajomym i sprzedaje tych kart naprawde sporo). Karty UltraII w 300D nie wykorzystasz ...dopiero w czytniku przyda sie jej szybszy transfer.

Edit:
    Kto wie, moze z ta awaryjnoscia Kingstonow jest tak, ze jest ich po prostu wiecej (sa tansze) niz Sandiskow i dlatego ich awaryjnosc % jest wieksza
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 11-05-2005 o 11:05

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów