Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: [bogunow] ślubne

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    wrr czemu ja tam nie mogę zaglądnąć??? ....z DSL'a...
    ... no nie wiem
    Inni też mają podobne problemy ?

Domyślnie

no chyba nie, próbowałem ok. 18 i to samo było

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ... sa w/g mnie zle kadrowane tzn w wiekszosci z nich 1/3 kadru to sufit i dol obciety... takie kadrowanie wynika z celowania srodkowym punktem w 'twarz obiektu' dobrze to widac na zdjeciu 86 i pozniejszym brakiem przekadrowania w dol.... i to na poczatek :-)
    Fakt , nieraz łapałem się na tym, że w chwilach kiedy trzeba szybko reagować aparatem zapominam o dobrym kadrowaniu (przekadrowaniu). Dzięki Jac za rady.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

niestety w fotografi reportazowej trzeba podchodzic do zdjec bez emocji i przewidujac chwile... czyli bezduszny warsztat i rutyna.... w takich chwilach kiedy sie duzo dzieje ciezko jest myslec o wszystkim, poprostu niektore 'manewry' musza byc odruchowe ale to trzeba kilka zdjec skopac zeby sie dowiedziec i im wazniesza fotke sie skopie tym szybciej sie czlowiek nauczy... niestety...
    Generalnie zdjecia, wlasciwie album wyglada b. pozadnie i jesli ktos sie nie interesuje fotografia conajmniej hobbystycznie to bedzie bardzo zadowolony.

Domyślnie

Wreszcie się dostałem, i przyznając rację uwagom Jaca uważam jednak, że jak na fotografa nie uważającego się za 'pro' i tak robisz zdecydowanie lepsze zdjęcia niż wielu takich niby 'pro' - ale taka sytuacja zaczyna być już standardem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    Fakt , nieraz łapałem się na tym, że w chwilach kiedy trzeba szybko reagować aparatem zapominam o dobrym kadrowaniu (przekadrowaniu). Dzięki Jac za rady.
    Celuj srodkowym a pozniej szybko przekadrowuj tak by miec twarz w gornym punkcie ostrosci.

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Celuj srodkowym a pozniej szybko przekadrowuj tak by miec twarz w gornym punkcie ostrosci.
    Tak to wiem... Podczas robienia zdjęć bez lampy jest OK, ale z lampą gdy np po przekadrowaniu aktywny punkt AF trafia gdzieś daleko za główny obiekt to lampa przepala główny plan ponieważ przedbłysk pomiarowy mierzy światło w czasie naciśnięcia do końca migawki z głównego punktu AF. Co wtedy ? Może zastosować blokadę ekspozycji do błysku ? Czyli za każdym razem gdy chcę przekadrować błyskać ręcznie blokadą ekspozycji ? Najprościej byłoby zmieniać punkt AF, ale czasami nie ma na to czasu.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woland
    Bardzo ładne zdjecia Aż wierzyć się nie chce, że robione kitowymi szkłami.
    Ja moimi kitami 18-55 i 28-80 wykonałem już po kilkanaście tysięcy zdjęć z samym body 20D, z czego wększość to zdjęcia ślubne. Fakt że 28-80 ostatnio traci ostrość i głośno piszczy przy pracy AF (jego ostatnie chwile pewnie), ale nie ma się co dziwić w końcu materiał to tylko tani plastyk (nie licząc szkieł).

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogunow
    Najprościej byłoby zmieniać punkt AF, ale czasami nie ma na to czasu.
    w 20d rozwiazuje sie to bardzo szybko za pomaca jojsticka i trwa to tyle co pomysenie o tym :-)

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    w 20d rozwiazuje sie to bardzo szybko za pomaca jojsticka i trwa to tyle co pomysenie o tym :-)
    To chyba muszę zamontować joystick w swojej trzysetce ... został mi jeszcze po Amidze :grin:

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów