Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: [bogunow] ślubne

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    LCA

Domyślnie

Fotki bardzo ładne Młodzi na pewno będą zadowoleni

Podobają mi się kolory (naturalne i nic nie przepalone). Jak możesz to napisz coś o technice czy stosowałeś FEL na twarze lub FEC czy robiłeś na standardowych ustawieniach. I te foty które widzimy... mocno są poprawiane komputerowo czy tylko zgrane z karty bez obróbki?

I jeszcze jedno z ciekawości zapytam... w jakim formacie oddajesz młodym fotki do odbitek? (RAW, JPG, max. jakość? ).

Pozdrawiam

Bywalec Awatar bogunow
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom_s
    Fotki bardzo ładne Młodzi na pewno będą zadowoleni

Podobają mi się kolory (naturalne i nic nie przepalone). Jak możesz to napisz coś o technice czy stosowałeś FEL na twarze lub FEC czy robiłeś na standardowych ustawieniach. I te foty które widzimy... mocno są poprawiane komputerowo czy tylko zgrane z karty bez obróbki?

I jeszcze jedno z ciekawości zapytam... w jakim formacie oddajesz młodym fotki do odbitek? (RAW, JPG, max. jakość? ).
    Zdjęcia robiłem w RAW. Lekko niedoświetlone, później wyciągałem wszystko przy konwersji w Bibble Pro. Odszumianie w Neat Image. Ogólna poprawa w PS, czyli obróbki było sporo. Jeśli chodzi o format to w zasadzie nie wiem jeszcze jakiej wielkości odbitki będą chcieli. Myślę, że większość będzie 10x15cm i do takiego formatu są przygotowane - zapisane jako TIFF. Na pewno kilka będzie większych, i te przygotuję od nowa.

Dopiero zaczyna Awatar woland
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bardzo ładne zdjecia Aż wierzyć się nie chce, że robione kitowymi szkłami.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woland
    Bardzo ładne zdjecia Aż wierzyć się nie chce, że robione kitowymi szkłami.
    Ja moimi kitami 18-55 i 28-80 wykonałem już po kilkanaście tysięcy zdjęć z samym body 20D, z czego wększość to zdjęcia ślubne. Fakt że 28-80 ostatnio traci ostrość i głośno piszczy przy pracy AF (jego ostatnie chwile pewnie), ale nie ma się co dziwić w końcu materiał to tylko tani plastyk (nie licząc szkieł).

Uprawnienia umieszczania postów