dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Faktycznie ciężko (jak na mój dotychczasowy "workflow"). Na razie pierwsze podejście i samo mieszanie temperatur plików składowych:
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Tak na szybko - cukierkowo i nieco bajecznie.
Dzięki wszystkim za inspirację, oby tak dalej. Zawsze można popatrzeć jak inni to widzą.
Heh cieszę się że to nie tylko moje odczucie co do tej fotki. Właśnie jestem po małej imprezce przy której z moim kumplem nie obyło się bez małej dyskusji na temat tego wątku. Powiem tylko tyle że mój znajomy wyciągnął z tej fotki (z jednej klatki) w samym camera raw dużo lepszy efekt niż moje wypociny. Respect V.
Teraz idę spać
Pozdrawiam.
Ewg staraj się aby zdjęcie miało przynajmniej 150-200 kb bo jest strasznie skompresowane i leci na jakości, obróbka...no wiesz rozumiemy się
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie mogę spać coś. Photomatix ma opcję Align source images i nie musisz się o to martwić, sprawdza się znakomicie. Nie korzystałem z innych programów więc nie wiem jak to tam wygląda. Co do monopolu na photomatixa to też często korzystam z PS do wygenerowania HDR a w photomatix korzystam tylko z Tone Mapping. Może ktoś z was posiada materiał w RAW z przynajmniej 6 klatek co 1 f/stop najlepiej wnętrz (knajpa,fabryka itp.) wtedy jest jazda
![]()
Ostatnio edytowane przez qNick ; 24-02-2008 o 13:27 Powód: Automerged Doublepost
Ja jeszcze wrzucę góry, w mojej wersji cukierkowej
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
zainteresowanych Draganem i Dave Hillem zapraszam do starego wątku, coś wczoraj w nocy mnie naszło
http://canon-board.info/showthread.php?t=27199&page=10
liczę na zainteresowanie
Może ktoś zarzuci jakieś nowe RAW-kibo niedziela jest i trzeba coś twórczego porobić
Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMA
moja interpretacja wygląda tak
LR + Mediachance + LR + PS
Ta fotka mi sie naprawdę podoba i myślę że dość duży kontrast i takie kolorki fajnie tutaj pasują. Standardowo Photomatix + PS , maskowanie dla kontrastu i kolorów , 2x curves, photo filter i obniżenie saturacji dla efektu.
![]()