Są postępy. A z łodziami problemem są halo.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Po obróbce w Photomatixie przerzuciłem do PS i tam potraktowałem dodatkowo w celu wyrównania narzędziem shadow/highligt .
Koloru nie poprawiałem narzędziami do saturacji, natomiast stworzyłem maskę warstwy (layer mask) z łódki i dodałem nowe warstwy (layer) z gradientem w odpowiednich kolorach (od góry niebieski na niebo, i dół pomarańczowy na piasek).
Łódkę zostawiłem nienaruszoną, a gradienty podkolorowały mi resztę.
Oczywiście zjechałem z saturacją dla całego zdjęcia, bo wyglądało to zbyt cukierkowo.
a tutaj jeszcze z mojej strony mały tuning fotki
Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMA
wiem, ale ja się nie znam za bardzo na maskach jeszcze :grin: trzeba bedzie troche nad tym jeszcze popracować
Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMA
Polecam Ci książkę Katrin Eismann, której jeszcze sam nie mam, ale przeglądałem co nieco :razz: Photoshop. Maskowanie i komponowanie.
Poza tym co tydzień warto oglądać program w necie PhotoshopUserTV - ja już kilka odcinków ściągnąłem, ale zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć. Co ciekawe program prowadzi Scott Kelby wraz z gośćmi takimi jak Katrin Eisman czy Dan Margulis.
no to ja się pochwale)
Media Chance - Dynamic Photo - do takich fot stwierdzam że jest lepszy niż
photomatix)
po połączeniu do LR, dodanie winiety i modyfikacja kontrastu i koloru, chciałem uzyskać
lekko grungowy efekt i dlatego niebo jest lekko podrapane![]()
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl