Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Retusz w PS a kompromitacja fotografa - odsłona któraś tam...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kristof Zobacz posta
    jeśli nie rozumiesz kontekstu to nie zabieraj głosu.
    każdemu wolno wyrażać własne myśli)
    Twoj post jest wewnetrznie sprzeczny. Jak to jest w koncu ?
    Kazdemu wolno wyrazac mysli czy tylko wtedy kiedy sie rozumie ?
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Twoj post jest wewnetrznie sprzeczny. Jak to jest w koncu ?
    Kazdemu wolno wyrazac mysli czy tylko wtedy kiedy sie rozumie ?
    ...zgadza się odnośnie tego co zacytowałeś z mojego postu, jeśli nie rozumiesz o czym jest mowa to nie zabieraj głosu i nie krytykuj (chyba że prosisz o wytłumaczenie, sprostowanie), w innym przypadku jest to mówienie nie na temat, swoje opinie możesz natomiast wyrażać w sposób dowolny - zgodnie z własnymi przekonaniami.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Po prostu fotografie pod wzgledem obrobki mozna podzielic na taka, gdzie sie stosuje tylko korekty globalna a'la kontrast, WB i poprawienie ostrosci, co jest czysta fotografia, albo tez uznac prace za przedstawienie wizji autora (np. wspomniany Dragan), gdzie jest juz dopuszczona mocna obrobka. Jedni lubia nieobrobione zdjecia, inni mocno zePSute, ale mowienie o kompromitacji jest chyba bez sensu
    zgadzam się z Tobą w zupełności, powiedziałeś dokładnie to o czym ja myslę i jak uważam, odnośnie kompromitacji natomiast, miałem na myśli fotomontaż postaci (konkretnie Pani Młodej bo od tego zaczął się ten spór) w przypadku gdy jest Ona 'puszysta' i bez jej wiedzy za pomocą takich narzędzi jak np. PS odchudzamy Ją
    Ostatnio edytowane przez Kristof ; 24-02-2008 o 21:29 Powód: Automerged Doublepost
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miałem na myśli fotomontaż postaci (konkretnie Pani Młodej bo od tego zaczął się ten spór) w przypadku gdy jest Ona 'puszysta' i bez jej wiedzy za pomocą takich narzędzi jak np. PS odchudzamy Ją
    Widzisz, trudno mi sobie wyobrazić fotografa, ktory pyta sie pannę mlodą czy ma ją odchudzić w PSie, bo jest tęga Jezeli to ma byc nierozpoznawalna korekta, dzieki ktorej wyjda lepsze zdjecia i panstwo mlodzi beda nimi zachwyceni, to warto ja zastosowac
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

...zgadza się odnośnie tego co zacytowałeś z mojego postu, jeśli nie rozumiesz o czym jest mowa to nie zabieraj głosu i nie krytykuj (chyba że prosisz o wytłumaczenie, sprostowanie), w innym przypadku jest to mówienie nie na temat, swoje opinie możesz natomiast wyrażać w sposób dowolny - zgodnie z własnymi przekonaniami.
    Wiesz co jest najsmieszniejsze ... jedyna osoba w tym watku ktora w swietle tej definicji pisze nie na temat jestes Ty

Temat dotyczyl fotografowania puszystej panny młodej i jak do tej pory nie dales autorowi zadnej cennej wskazowki. Podjales nieudolna krytyke rad innych, wspomniales o zasadach jakie maja panowac na forach, braku inteligencji i kompetencji uzytkownikow oraz fotografow natomiast nie napisales ani jednego zdania na temat.

Zamiast obrazac wspolforumowiczow na poczatku swojej kariery na CB zablysnij cennymi radami, pokaz przykladowe zdjecia ze swojego portfolio, moze zacytuj jakies branzowe ksiazki badz czasopisma. Jak narazie bowiem nic nie wniosles oprocz kilkunastu bezsensownych i sprzecznych wewnetrznie postow.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Widzisz, trudno mi sobie wyobrazić fotografa, ktory pyta sie pannę mlodą czy ma ją odchudzić w PSie, bo jest tęga Jezeli to ma byc nierozpoznawalna korekta, dzieki ktorej wyjda lepsze zdjecia i panstwo mlodzi beda nimi zachwyceni, to warto ja zastosowac
    No dokladnie Tak to sobie mozna pisac jak sie w zyciu nie fotografowalo takich osob. Ciekawe jakim bylby twardzielem jakby stanal oko w oko z panna mloda i jej mezem i zapytal czy moze jej ta wielka pupe pomniejszyc nieco w PS zeby lepiej sie komponowala na zdjeciu. Ah Ci teoretycy fotografii i zycia
    Ostatnio edytowane przez McKane ; 24-02-2008 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uprawnienia umieszczania postów