Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Retusz w PS a kompromitacja fotografa - odsłona któraś tam...

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gareth Zobacz posta
    wcale nie mowilem o technicznej doskonałości, o niedoskonałości "obiektu" bardziej ... Jesli "dostaniesz" parę pani puszysta + facet niski knypek to z ciecia dolów itp sobie niestety zrobic kiche. jakby to linda powiedzial "Przychodzi czas w zyciu ...fotografa ze musi uzyc PS z premedytacja, bo to zła kobieta była...". Czasem sie po prostu nie da i nie mow ze "zawsze sie da" - rozumiem moze kiepski ze mnie fotograf i nie umiem.

Ale i tak widze ze troche spusciles z tonu wzgledem twojej pierwszej odpowiedzi ;]
    ... spuściłem z tonu, ponieważ źle mnie zrozumiano na początku i zaczęto 'atakować', później musiałem wszystko tłumaczyć 'słowo po słowie'.
    Choć zabrzmi to trywialnie - każdy ma w sobie coś pięknego, starajmy sie to dostrzec i na tym skupić a jeśli czasem mimo wszystko nie wyjdzie jak by się chciało to trudno:smile: .
    Ja w każdym razie nie mam zamiaru deformować ludzkich kształtów bez prośby zleceniodawców, chyba że dla potrzeb artystycznych czy pewnego rodzaju eksperymentów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Wydaje mi się że w kotletowych(ślubnych) fotach są dwa rodzaje obróbki - zła (widoczna) i dobra (niewidoczna), nie dotyczy to rzecz jasna b/w.
    A co do historii - właśnie pracuję nad panem, który ręcznie obrabia ołówkiem negatywy a nauczył się tego zdobywając dyplom przed II Wojną Światową we Francji.
    Kristof walisz truizmami, wiadomo że każdy, kto zarabia na fotach a nie grafice komputerowej stara się o to aby produkt wyjściowy z matrycy wymagał jak najmniej pracy. Ale jakiejś pracy zwykle wymaga, bo co tu dużo gadać, zawsze uda się coś spieprzyć a i pozorna łatwość posługiwania się PS jest kusząca.
    swoją wypowiedzią potwierdziłeś moje słowa, tylko gdzie te truizmy?
    Ostatnio edytowane przez Kristof ; 29-02-2008 o 18:19 Powód: Automerged Doublepost
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów