Witam, wszystkichm choć jestem już z wami od jakiegoś czasu piszę chyba po raz pierwszy :-)
Mam następujący dylemat i może pomożecie mi go rozwiązać.
Dotychczas miałem tani zestawik 350D + kit + Sigma 70 - 300, niestety po wizycie niemiłych smutnych panów straciłem go :-(
W związu z tym muszę kupić nowy :-) jest to już na pewno 400D i dalej pojawia się probem. Potrzebuję zestaw w miarę uniwersalny do 300. Robię zdjęcia raczej szybko i na tempo, biegnące dzieciaki, lecące w oddali ptaki, i inne szybo poruszające się obiekty, sporadycznie krajobrazy i kilka razy do roku sesja w pomieszczeniach na konferencjach (no tu też jest zawsze ok 1000 zdjęć).
Dotychczasowy zestaw był nazwijmy to do przyjęcia choć szybkość i celność AF w sigmie raczej mnie wkurzała. Teraz na obiektyw/obiektywy mam 2000 zł i nie mogę się zdecydować po lekturze forum oraz kilku innych stron myślałem o zestawie:
1. Tamron 17 - 50 + Canon 55 - 250 IS nie mam odniesienia czy będzie szybszy i celniejszy od Sigmy???
2. kit + C 28 - 135 IS USM + C 100 - 300 USM sam nie wiem kiedyś przyjdzie kupić jeszcze coś do szerokiego kąta
3. AF 18-250 mm f/3.5-6.3 Di II LD Aspherical (IF)
Wypowiedzcie się, może jakieś inne sugestie, (ceny będę miał odpowiednie więc zestawiki proponowane, zmieszczą się praktycznie w zakresie 2000 zł)Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrowionka
Mohikanin