Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Jaka lampa do Canon G6

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

KuchateK --> A czy ta sigma będzie w sprawie siły błysku dogadywać się z aparatem czy trzeba ją ustawiać manualnie ?

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Znalazłem porównanie lamp Sigma EF500 Super kontra Canon Speedlite 550EX http://www.foto.com.pl/teksty/akcesoria4.html

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    Vitez --> kąt szeroki pokrywa, to wiem, ale czy jest możliwość zmuszenia tej lampy do zoomowania (błyśnięcia na węższy kąt)?
    Moja 420EX na G3 zmieniala swoj "kąt blysku" w zaleznosci od ustawienia zooma w aparacie.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    KuchateK --> A czy ta sigma będzie w sprawie siły błysku dogadywać się z aparatem czy trzeba ją ustawiać manualnie ?
    Jest jak 550'tka (prawie) wiec raczej automatycznie... Manualnie tez mozna (niektorzy tak lubia )...

Teoretycznie powinna byc taniej jak 550... A w praktyce roznie bywa...
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Vitez --> i to jest baaardzo dobra wiadomość :-P

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hej witam, i jak LFB juz kupilem lampe speedlight 420ZX? jesli tak to podziel sie wrazeniami jesli mozesz, ja mam canona g6 i prztymierzam sie do kupienia lampy i chetnie bym poczytal co masz do napisania Pozdrawiam serdecznie

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wow NocnyMarek ale archiwum odkopałeś Ale spiesze z radami.
    Sam G6 się jednak nie dorobiłem ale dorobił się go mój kolega, i nie jedno zdjęcie dane mi było tym aparatem robić. Lampa to Sigma 500 DG. Odpowiedź na pytanie które mnie najbardziej dręczyło czyli czy lampa zmienia kąt błyskania wraz z zoomowaniem obiektywu brzmi TAK. Powiem kródko jeśli robisz fotki w pomieszczeniach to apsolutnie G6 + zewnętrzna lampa to jest to ! Róznica w jakości zdjęć kolosalna, koparki szuka się godzinami. Jedynie żal że wspomaganie Auto Focusa z lampy nie działa, a ta lampeczka w G6 to ciut mało kiedy jest naprawdę ciemno.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów