mam do was male pytanko czy oplaca sie zmienic 400d na 30d ze względu na AF??? wiem że dochodzi wygoda użytkowania, wieksza puszka etc... niestety na 40d mnie raczej nie stac wiec mam do was pytanko czy warto?8)
mam do was male pytanko czy oplaca sie zmienic 400d na 30d ze względu na AF??? wiem że dochodzi wygoda użytkowania, wieksza puszka etc... niestety na 40d mnie raczej nie stac wiec mam do was pytanko czy warto?8)
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
chyba raczej ze względu na wizjer...![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Zmieniłem 400d na 30d i jestem szczęśliwszym człowiekiem. Tych aparatów nie da sie porównać, że wspomnę tylko o większym wizjerze, czterech trybach pomiaru światła, jakości wykonania, ergonomii, ekraniku z parametrami na górze, kółku nastawczym, etc.
O AF'ie nawet nie pomyślisz !
Nie zastanawiaj sie tylko zmieniaj ! Po kwadransie używania bedziesz wiedział że dobrze zorbiłeś.
brodafidela
no właśnie ja słyszałem że może i od 30D ale nie działa tak dobrze jak w 30D. a co powiecie o 40d względem 400d bo moze jednak pożycze ten tysiąc i kupie sobie 40d bo planuje wziac tamronka 17-50 gripa dodatkowe aku i zwiekszyc pamieci Sandiska do 8GB...
chce zacząć ślubne i musze mieć dobry sprzęt (żeby trafiał sobie w punkt szybko i celnie nie tak jak 400d)
mam sigme 70-300 APo, kupie tamrona 17-50, 50mm 1.8 i 550EX wystarczy na początek??? głupie pytanie - musi wystarczyć![]()
Ja wymieniałem 400D na 30D ale wiedziałem że chce większego body 5kl/s, wizjera i kołka![]()
EE tam, ja korzystam z 400d prywatnie a z 30d w pracy i jakos nie zamienilabym swojej 400 na 30. Jedyne co mnie wkurza w moim aparacie to brak kolka, a reszta jest ok :P Zreszta 30-stka jest dla mnie za ciezka![]()
Pozdrawiam![]()
a jak jest z AF w 40d w porownaniu do 400d??
Lepiej, wszystkie punkty krzyżowe do 5,6. Centralny potrójnie czuły do 2,8.
nie miałem porównania ale chyba Ci wystarczy stwierdzenie, ze w 40D jest lepszy niż w 30D? ;-)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk