Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    W zasadzie przy Canonie 40D to Extreme II wystarczy... i tak nie ma UDMA... więc wolniutko...
    Właśnie nosze się z zamirem kupna SanDiska Extreme III 4GB ale Extreme II nie spotkałem.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reed Zobacz posta
    Właśnie nosze się z zamirem kupna SanDiska Extreme III 4GB ale Extreme II nie spotkałem.
    bo chyba nie ma takich kart.Jest ULTRA II.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

jak jest Extreme III to chyba była też Extreme II i Extreme - tak przypuszczam. wydaje się to logiczne.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer Zobacz posta
    jak jest Extreme III to chyba była też Extreme II i Extreme - tak przypuszczam. wydaje się to logiczne.
    Logicznie to warto wejść na stronę producenta www.sandisk.pl

Jeżeli chodzi o karty CF to mamy:
    Extreme - 60MB/s
    Extreme Ducati Edition - 45MB/s
    Extreme IV - 45MB/s
    Extreme III - 30MB/s

i uwaga...

Ultra II - 15MB/s

Nie ma kart Extreme II i nigdy nie było...
    C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    Chce dokupić do swojego 40d karte 8GB i mam mały dylemat ponieważ szukane przeze mnie karty Extreme III 30mb/s już się skończyły.
    Z tego co widzę zastąpiły je karty 60mb/s na UDMA - ale po co dopłacać jak i tak tego nie wykorzystam.
    Widzę też że pojawiło się coś nowego - podobnego do szukanej przeze mnie karty, w serii ULTRA pokazł się model 30mb/s w cenie chyba atrakcyjnej bo za 130zl. Czy to jest to samo co stary dobry Extreme III 30mb/s ??
    I tak właśnie się zastanawiam czy kupić SanDiska ULTRA 30mb/s czy Preteca 8GB x233 za 105zl.
    Pomóżcie się zdecydować (robie serie w raw'ach)
    Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 21-01-2010 o 21:40

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bon~zaj Zobacz posta
    Witam,
    Chce dokupić do swojego 40d karte 8GB i mam mały dylemat ponieważ szukane przeze mnie karty Extreme III 30mb/s już się skończyły.
    Z tego co widzę zastąpiły je karty 60mb/s na UDMA - ale po co dopłacać jak i tak tego nie wykorzystam.
    Widzę też że pojawiło się coś nowego - podobnego do szukanej przeze mnie karty, w serii ULTRA pokazł się model 30mb/s w cenie chyba atrakcyjnej bo za 130zl. Czy to jest to samo co stary dobry Extreme III 30mb/s ??
    I tak właśnie się zastanawiam czy kupić SanDiska ULTRA 30mb/s czy Preteca 8GB x233 za 105zl.
    Pomóżcie się zdecydować (robie serie w raw'ach)
    Ja kupiłem 4x kingstony 8gb na ostatni wyjazd. fakt, że wyraźnie wolniejsze niż sandisk III, ale na dalsze wyjazdy idealne (jeśli zgrywasz w kafejkach na dysk zewnętrzny - dla pewności).
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 21-01-2010 o 20:09

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mathom
    Dzięki za chęć pomocy w wyborze ale ja nie pytałem o kingstony... Nie rób mamałygi z mojego pytania. :wink:

Moje pytanie dotyczyło kart SanDiska, a dokładniej ULTRA 30mb/s. Czy warto ją kupić i czy poziomem dorównuje EXTREME III - a może to to samo, tylko jacyś mądrzy marketingowcy zmienili strategię = naklejkę.
    Zapytałem przy okazji o preteca bo mnie w sklepie sprzedawca próbuje na niego naciągnąć, że niby porównywalny do tego SanDiska.
    Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 21-01-2010 o 21:45

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Koledzy jeszcze nikt z Was nie używał tej Ultra... ?
    Myślicie że może być z nią jakiś problem? Że coś może przytkać na standardowych seriach ?
    W drugiej kolejności, czy preteca sobie odpuścić?

Coś już napisał Awatar Lukaasz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

http://www.ceneo.pl/267387

To nie jest przypadkiem Sandisk CompactFlash Extreme III 8GB?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bon~zaj Zobacz posta
    mathom
    Dzięki za chęć pomocy w wyborze ale ja nie pytałem o kingstony... Nie rób mamałygi z mojego pytania. :wink:

Moje pytanie dotyczyło kart SanDiska, a dokładniej ULTRA 30mb/s. Czy warto ją kupić i czy poziomem dorównuje EXTREME III - a może to to samo, tylko jacyś mądrzy marketingowcy zmienili strategię = naklejkę.
    Zapytałem przy okazji o preteca bo mnie w sklepie sprzedawca próbuje na niego naciągnąć, że niby porównywalny do tego SanDiska.
    Ja mam ultrę 16 GB - a co z nią? Działa ok.

Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów