jak jest Extreme III to chyba była też Extreme II i Extreme - tak przypuszczam. wydaje się to logiczne.
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
Logicznie to warto wejść na stronę producenta www.sandisk.pl
Jeżeli chodzi o karty CF to mamy:
Extreme - 60MB/s
Extreme Ducati Edition - 45MB/s
Extreme IV - 45MB/s
Extreme III - 30MB/s
i uwaga...
Ultra II - 15MB/s
Nie ma kart Extreme II i nigdy nie było...
C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety
Witam,
Chce dokupić do swojego 40d karte 8GB i mam mały dylemat ponieważ szukane przeze mnie karty Extreme III 30mb/s już się skończyły.
Z tego co widzę zastąpiły je karty 60mb/s na UDMA - ale po co dopłacać jak i tak tego nie wykorzystam.
Widzę też że pojawiło się coś nowego - podobnego do szukanej przeze mnie karty, w serii ULTRA pokazł się model 30mb/s w cenie chyba atrakcyjnej bo za 130zl. Czy to jest to samo co stary dobry Extreme III 30mb/s ??
I tak właśnie się zastanawiam czy kupić SanDiska ULTRA 30mb/s czy Preteca 8GB x233 za 105zl.
Pomóżcie się zdecydować (robie serie w raw'ach)
Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 21-01-2010 o 21:40
Ostatnio edytowane przez mathom ; 21-01-2010 o 20:09
mathom
Dzięki za chęć pomocy w wyborze ale ja nie pytałem o kingstony... Nie rób mamałygi z mojego pytania. :wink:
Moje pytanie dotyczyło kart SanDiska, a dokładniej ULTRA 30mb/s. Czy warto ją kupić i czy poziomem dorównuje EXTREME III - a może to to samo, tylko jacyś mądrzy marketingowcy zmienili strategię = naklejkę.
Zapytałem przy okazji o preteca bo mnie w sklepie sprzedawca próbuje na niego naciągnąć, że niby porównywalny do tego SanDiska.
Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 21-01-2010 o 21:45
Koledzy jeszcze nikt z Was nie używał tej Ultra... ?
Myślicie że może być z nią jakiś problem? Że coś może przytkać na standardowych seriach ?
W drugiej kolejności, czy preteca sobie odpuścić?
http://www.ceneo.pl/267387
To nie jest przypadkiem Sandisk CompactFlash Extreme III 8GB?