Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Chyba MB a nie GB :-). Jeżeli liczyć iż RAW zajmuje średnio 9 MB, to na kartę 8 GB mieści się ~ 860 RAW-ów.
    U mnie RAWy z 40D zajmują średnio 13MB, sądzę, że np. przy fotografowaniu w górach będzie zajmował o wiele więcej. W 350D tak miałem, że w pomieszczeniu RAW zajmował 4MB a w górach 8,5MB
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

CF SanDisk 8GB Extreme III
    na wyświetlaczu 40d pokazuje miejsce na 567 RAWów ale jak cyknąłem 11 to jeszcze 560 - szacuje że wejdzie ponad 750

test

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

u mnie na 40D RAWow wchodzi roznie - wszystko zalezy od sceny, ktora foce RAWy mam wielkosci od 8MB do 21MB!!
    A liczba fotek jaka sie zmiesci jest szacowana, wiec moze sie zmieniac ;P
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Zablokowany

Domyślnie

A ja kupiłem ostatnio kartę SanDiska 12GB Extreme III za 300zł z przesyłką gratis od "yogi-bear" z forum. Jak na taką pojemność to cena jest naprawdę świetna. Wiem, że została mu jeszcze jakaś, więc jeżeli ktoś chce to można jeszcze kupić. I dla wszystkich, którzy czytali wątek o podróbkach - karta jest na 100% oryginalna

Wszyscy mówią, że lepiej jest kupić kilka mniejszych kart, ale jakoś i tak wolę większą. Kilka razy przejechałem się na tym, że karta kończy się w ważnym momencie, potem trzeba czekać aż wszystko zapisze się do końca itd. Przy RAWach wolę mieć większą bo nie trzeba co chwilę zmieniać. Pliki RAW+JPG (a nawet i same RAW) dużo zajmują więc karty za często się kończą, a tak wkładam 12GB i jeżeli zmieniam kartę to tylko raz.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 02-06-2008 o 21:40

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Smile karta pamieci do 40D

Witam serdecznie i prosze nie linczujcie.Jestem szczesliwym posiadaczem /mam nadzieje bo jeszczre nie doszedl/ Canona 40D.Jako ze to moja pierwsza cyfra ,p[rosze o pomoc w wyborze karty pamieci i moze podaeslanie jakiegos uczciwego sprzedawce.Przymierzam sie do Extrem III 4 gb.To na poczatek.Co o tym myslicie.I dodam jeszcze pytanie jaki czytnik dokupic do tego zestawu.Za wszystkie rzeczowe odp.z gory serdeczne dzieki.W niedziele wyjezdzam iprosze o w miare szybka pomoc.DZIEKI

Domyślnie

Extreme III 4gb to dobra karta w rozsądnej cenie mam kilka i jestem zadowolony, a czytnik hama i smiga

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonkaap Zobacz posta
    I dodam jeszcze pytanie jaki czytnik dokupic do tego zestawu.
    Jeżeli chodzi o czytnik to polecam ten wątek :

http://canon-board.info/showthread.php?t=10954

Po jego lekturze nie powinieneś mieć problemu z wyborem. Ze swojej strony polecam czytnik SanDisk Extreme USB 2.0 Reader. Świetne parametry, bardzo dobre wykonanie i przystępna cena.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 13-06-2008 o 22:23
    EOS + Speedlite

Zablokowany

Domyślnie

Ja również polecam sklep przy Nowym Świecie i ten sam czytnik sandiska (mają go też w tym sklepie). Ja do 40D kupiłem kartę 12GB od "yogi-bear" z forum, bo nie lubię kart zmieniać (za 300zł). Ale jak wolisz mieć, np. 3 karty po 4GB to już zależy od ciebie.

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7732940

Jeżeli masz kogoś, kto mógłby ci kupić w USA i przywieźć/wysłać bez podatku tu masz duże promocje:
    http://66.223.110.241/rebates/Sandis...eExp062908.pdf

Link do kart od 12GB od "yogi-bear"
    http://canon-board.info/showthread.php?t=32908

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer Zobacz posta
    ... po czym można rozpoznać chińskie?
    Nawet oryginalne karty posiadają napis "Made In China". Jeżeli chcesz mieć pewność co do oryginalności zakupionej karty serii Extreme polecam lekturę poniższej strony :

http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi
    EOS + Speedlite

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów