Pokaż wyniki od 1 do 10 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja, będąc notabene autorem wątku, kupiłem jednak Sandiska ponieważ połasiłem się na przyspieszone Extreme III 30Mb/s w dobrej cenie teraz chodzą.

Choć faktem jest, że PQI chyba jest nawet dwa razy tańsze także jestem także zainteresowany info jak długotrwale te karty hulają Z tym, że kart na razie nie potrzebuję ale może kiedyś ...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    kupiłem CF PQI 16GB 120x
    zrobiłem test:
    40D, seria H, RAW+L, - do zapełnienia bufora te same ustawienia, ten sam kadr
    CF PQI 16GB 120x - 14 fotek
    CF sandisk 4GB Extreme IV - 15 fotek
    wniosek - jestem zadowolony ciekawe jak się będzie użytkowało
    macie jakieś nowe uwagi po użytkowaniu?
    Mam PQI CF 8GB 120x i co prawda testu takiego jak Ty nie robiłem ale pomiędzy PQI 120x a Extreme III nie odczuwam różnicy podczas pracy, a przy zrzucaniu zdjęć no cóż... nie spieszy mi się robię sobie kawę/herbatę, dopiero siadam do przeglądania. Jeśli dla kogoś liczy się bufor, czas zrzucania zdjęć to kupić Extreme IV i czytnik FireWire i nie będzie miał problemów

Cytat Zamieszczone przez thisgay Zobacz posta
    ja, będąc notabene autorem wątku, kupiłem jednak Sandiska ponieważ połasiłem się na przyspieszone Extreme III 30Mb/s w dobrej cenie teraz chodzą.

Choć faktem jest, że PQI chyba jest nawet dwa razy tańsze także jestem także zainteresowany info jak długotrwale te karty hulają Z tym, że kart na razie nie potrzebuję ale może kiedyś ...
    PQI jest tańsze, mam od kilku miesięcy (3-4) i nie mam zastrzeżeń O czym pisałem powyżej. Sandiska mam już około 1,5 roku, wcześniej miałem Kingstona (niebieskiego), którego sprzedałem - wszystkie karty są sprawne do dziś dzień
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uprawnienia umieszczania postów