Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

zasadniczo, to o ile nie robisz duzo zdjec w seriach albo nie miewasz sytuacji, w ktorych na gwalt musisz zgrac szybko cala karte, to to jaki model wybierzesz jest kompletnie bez znaczenia uzytkowego. znaczenie ma tylko pewnosc jaka daje konkretny nosnik.

na CB jest sporo sympatykow Preteka i sporo osob chwalacych sobie PQI. poszukaj, bo watkow jest duzo.

natomiast jesli predkosc jest kluczowa - bez zaciskania tylka, tylko bierz solidna karte o sprawdzonej wydajnosci w korpusach Canona. pomocne moze byc:
    http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9257
    z czego wynika, ze jakis Sandisk Extreme, z dobrego, sprawdzonego zrodla
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

nie szukaj 20 złotych tańszej karty. kup sandiska extreme III - tak jak większość ci radzi. to naprawdę dobre karty, o ile pochodzą ze sprawdzonego źródła.
    :}

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Używam Sandisk Extreme III 4GB i PQI 8GB i co? I działa.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

kupiłem CF PQI 16GB 120x
    zrobiłem test:
    40D, seria H, RAW+L, - do zapełnienia bufora te same ustawienia, ten sam kadr
    CF PQI 16GB 120x - 14 fotek
    CF sandisk 4GB Extreme IV - 15 fotek
    wniosek - jestem zadowolony ciekawe jak się będzie użytkowało
    macie jakieś nowe uwagi po użytkowaniu?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja, będąc notabene autorem wątku, kupiłem jednak Sandiska ponieważ połasiłem się na przyspieszone Extreme III 30Mb/s w dobrej cenie teraz chodzą.

Choć faktem jest, że PQI chyba jest nawet dwa razy tańsze także jestem także zainteresowany info jak długotrwale te karty hulają Z tym, że kart na razie nie potrzebuję ale może kiedyś ...

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Dorzuce swoje 3 bity

PQI dosc zacna firma, ale nie wiem skad biora uklady do tych kart - czy kupuja hurtem od jednego z producentow, czy sami produkuja.
    Kingston nie ma wlasnej fabryki i pakuje uklady roznych producentow :/ Stad tak rozne historie z ich kartami/pendrive'ami/koscmi pamieci RAM sie zdarzaja.

Sandisk niestety jedzie na marce i za to sie dosc sporo placi.
    Niemniej - na 98% pewien jestem, ze sami produkuja uklady do kart i dokonywana jest kontrola (testy parametrow) tego, co zostalo zmontowane.
    Coz, ze zdjeciami jest tak, ze nierzadko po prostu NIE DA SIE POWTORZYC UJECIA Odpowiedz na to pytanie moze byc dobrym wyznacznikiem tego jaka karte kupic Dla kazdego to, czego potrzebuje

Opakowanie Sandiskow - podrobek i oryginalow - mam fotki (wyk. tel. kom. mojej kolezanki z pracy) 8GB ex III (podrobka, ktora odeslalem do dostawcy) oraz 4GB ex III +50%. Podrobka i oryginal w kartoniku, a w srodku blister.
    Oryginalna ma calosc (karta, instrukcja, plyta CD tloczona z serialka do softu) zapakowana w blister, ktory jest ZGRZANY.
    Podrobka - karta i instrukcja byla w blistrze, ktory nie byl zgrzany i mozna bylo go dowolnie wiele razy otwierac i zamykac. Plytka CD z softem bez serialki i plytka byla NAGRYWANA, a nie tloczona.
    Kolory napisow podrobki - 'stare zloto', oryginalna karta - 'zloto'.
    Takze ta metalowa zakrywka w podrobce nie byla w takim ksztalcie i metalu jak powinna byc w oryginalnej karcie. No i na koniec - parametry karta trzymala tylko przez pierwsze 2 serie zapelnienia karty, zczytania danych, format. Przy trzeciej takiej serii niestety predkosci zaczely sie sypac - tak w aparacie (zapis/odczyt), jak i w PC :/

Fotki prezentujace roznice wrzuce po weekendzie jak dopadne do kompa w biurze
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Coz, ze zdjeciami jest tak, ze nierzadko po prostu NIE DA SIE POWTORZYC UJECIA Odpowiedz na to pytanie moze byc dobrym wyznacznikiem tego jaka karte kupic Dla kazdego to, czego potrzebuje
    Co więcej nawet gdy ujęcie da się powtórzyć to co z tego gdy nie ma już miejsca na karcie, bo wybrało się szybszą/pewniejszą ale mniejszą :/
    Także w pełni się zgadzam: Dla każdego to, czego potrzebuje.

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Gonzo44 - dlatego zamiast karty 8GB kupilem 2x 4GB (i nie sa to moje jedyne karty).
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

proszę szanownych kolegów polecić sprzedawcę, u którego bez strachu kupię kartę pqi 4gb w okolicach 50-60zl, rozumiem ze do mojego 350d w zupelnosci wystarczy?
    350D kit

Domyślnie

www.znak.pl

PQI 4GB 120X - 69zł
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Strona 8 z 25 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów